Откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Сливо поле

1

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Сливо поле за мандат 2019 – 2023 година.

„Предстоят Ви четири години, в които ще трябва да докажете на жителите на община Сливо поле, че те са направили правилния избор! Призовавам Ви да работите заедно и в диалог, защото хората вярват и разчитат на Вас, че ще вземете най-правилните решения за просперитета на общината! Успех!“ каза Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Борислав Жечев, както и на неговия екип за професионализма и прозрачността при организирането и провеждането на местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

В местния парламент влизат общо 17 общински съветници, като 10 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от ПП Движение за права и свободи и 3-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

Припомняме, че единствено на територията на община Сливо поле всички кметове бяха избрани още на първи тур, като избирателната активност на 27-ми октомври е била 57.5%. За кмет на община Сливо поле беше преизбран Валентин Атанасов от ПП ГЕРБ. Всички останали кметства от общината също ще бъдат управляван от кметове от ПП ГЕРБ, с изключение на Борисово, където за кмет е избран Иван Михов от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Пенка Петкова.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше избран Илиян Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От днес банята се увеличава с 10 минути махане на мартеници!

Харесай Дунавмост във Фейсбук