Първият секретар на руското посолство е шпионирал у нас

0
Задържаният е нарушил чл. 41 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения
Задържаният е нарушил чл. 41 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения

Това съобщиха от Специализираната прокуратура

Под надзора на Специализираната прокуратура се извършват действия по разследване, съвместно с Държавна агенция „Национална сигурност“, по образувано наказателно производство по чл. 104 от НК. В хода на разследването е установено, че лице, ползващо се с дипломатически имунитет, е извършвало нерегламентирана разузнавателна дейност, изразяваща се в събиране на информация от национално значение вероятно в полза на друга държава. Същият е акредитиран като „първи секретар“ в Посолството на Руската Федерация.

Горното представлява нарушение на чл. 41 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

С оглед на това главният прокурор уведоми министъра на външните работи Теодора Генчовска за събраните в хода на разследването данни за вероятно извършено престъпление от страна на представител на дипломатическата мисия на Руската Федерация в София за предприемане на действия по компетентност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    lo6o
    Ей, голяма беля ще ни направят "тримата големи" говнета на България
  • 3
    2
    русенец
    А когато Тиквата каза, че заедно с резидента на ЦРУ в София заедно правели рапортите? Мисирките не само нищо не казаха, но и го показаха по новините. В Татови времена щяха да го разстрелят.
  • 3
    1
    Везувий
    Пак предателства заради Американците..!А Американските Шпиони кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари