Първи снимки на мъжете потопили Париж в кръв

0

Пет от общо шестте камикадзета, взривили се при атентатите на няколко места в Париж, са идентифицирани.

Към момента се знае, че мъртвите терористи са седем, но седмият е бил застрелян от полицията. Френските власти пък са имали информация за двама от терористите, взривили се в „Батаклан“, но това не е попречило да се осуетят атентатите, пише ФОРУМНЮЗ

Френските медии публикуваха първите снимки на мъжете, потопили Франция в траур.

Днес стана ясно, че е установена самоличността на още двама от атентаторите – те са общо 7, а предполагаемият осми се издирва и някои медии съобщиха, че е хванат при акция в Моленбек преди два часа. Има и девети мъж, арестуван при акцията на белгийската полиция в предградие Монбелек в събота – последните двама са братя. Третият брат пък е сред самовзривилите се.

Французин и сириец са последните идентифицирани

Новите две имена, които френските власти съобщиха по-рано днес, са Сами Амимур – французин, и Ахмад Ал Мохамад – той е притежателят на сирийски паспорт, влязъл в Европа с бежанската вълна през гръцкия остров Лерос. Както ФОРУМНЮЗ писа, първият е сред взривилите се в зала Батаклан, а другият е единият от тримата камикадзета край Стад дьо Пари.

Френските власти са знаели за единия от камикадзетата от Батаклан, бил обявен за издирване 

Сами Амимур е роден на 15 октомври 1987 година в Париж. Той е бил сложен под наблюдение на 19 октомври 2012 година заради обвинение за терористична дейност, когато се опитвал да стигне до Йемен.

Мъжът е бил под наблюдение, но през 2013 г. успял да се измъкне на властите и към момента на атаката е бил обявен за международно издирване.

Турция предупреждавала два пъти френските служби за друг атентатор от концертната зала

Како стана ясно, първо бе уточнена самоличността на Омар Исмаил Мостефай – единият от тримата камикадзета от концертната зала. 29-годишният мъж е французин, но с алжирски произход.

Оказа се, че Турция на два пъти е предупреждавала Франция за него. Това е станало през декември 2014 г. и през юни тази година.

Френските власти обаче не са отговорили, заяви пред Франс прес висш турски представител, който пожелал да остане анонимен.

Мостефаи е влязъл в Турция от северозападната провинция Одрин, която граничи с Гърция и България, през 2013 г., но нямало данни да е напускал страната, каза още висшият турски представител. По думите му френските власти са проявили интерес към Мостефай едва след атаките от петък вечер.

Той отбелязва още, че на 10 октомври 2014 г. Турция е получила от френските власти искане за информация за четирима заподозрени за тероризъм, но Мостефай не е бил сред тях, въпреки че е посочван от Турция като потенциална терористична заплаха.

Източник: ФОРУМНЮЗ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари