Първи случай на заразен с COVID-19 в Северна Корея

0
Става въпрос за лице, което е преминало незаконно през военната демаркационна линия между Южна и Северна Корея
Става въпрос за лице, което е преминало незаконно през военната демаркационна линия между Южна и Северна Корея

Първи случай на заразен с COVID-19 от началото на пандемията бе обявен в Северна Корея.

Лице, което е преминало незаконно през военната демаркационна линия между Южна и Северна Корея на 19 юли, е дало съмнителен резултат и е поставено под строга карантина в граничния град Кесон, съобщи Централната телеграфна агенция на КНДР.

В момента властите идентифицират онези, които са имали контакт с него, а целият град е бил затворен след решение на спешно заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската работническа партия, на което е присъствал и лидерът на страната Ким Чен Ун.

В Австралия пък бе регистриран антирекорд по брой починали за денонощие от самото начало на пандемията - 10 (общо 155). Седем от починалите са от домове за възрастни хора. Държавата-континент успя да премине сравнително леко през първата вълна на COVID-19, но в момента там има втора вълна. Новорегистрирани са 455 случая (вече общо 14 403). Маските в Мелбърн отново са задължителни, а щатът Виктория на практика е изолиран.

Междувременно президентът на Бразилия Жозе Болсонаро е дал отрицателен тест, след като на 7 юни бе диагностициран с новия коронавирус и бе поставен под карантина. Държавният глава се е похвалил за това в Туитър, а след това е решил да отбележи случая, като кара мотоциклет и посети няколко магазина. Пред събралите се хора Болсонаро заявил: "Не почувствах нищо, дори и в началото. Ако не бях направил теста, нямаше да знам, че имам вирус". Бразилия е на второ място по брой заболели в света (2 396 434 души), както и по брой смъртни случаи (86 496).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари