Първи мерки за обезопасяване на булевард „Сливница” след трагедията

0
Пешеходният светофар вече работи денонощно
Пешеходният светофар вече работи денонощно Видео: NOVA

Пешеходният светофар вече работи денонощно

Две седмици след трагедията на бул. „Сливница", при която шофьор уби двама младежи и след непрекъснати протести от страна на живеещите в района - първи мерки за обезопасяването на фаталния път. Пешеходният светофар работи денонощно, монтирани са табла за скорост от двете страни на пътя, както и разделителни острови и неравности на булеварда.

15 дни след катастрофата не спираме да се борим и да искаме от институциите адекватни мерки. Нашите искания бяха обединени и подадени към съответните отговарящи за това. Поискахме да бъде оправена пътната маркировка, да бъдат поставени острови, неравности и да бъде сменено осветлението. Това вече е направено. Сега държим да инсталират стационарна камера. Има тринога на пътното платно, но не е достатъчна”, сподели пред NOVA един от протестиращите.

В по-дългосрочен план ще се монтират бетонни ограждения, които да преградят улицата. От улица „Русе” до „Орион” ще бъде поставена мантинела. Утре на Общински съвет ще се гласуват средства за закупуване на 5 мобилни камери”, каза кметът на района Иван Божилов в ефира на „Здравей, България”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари