Първи коментар на Кирил Ананиев за орязаните пари за заплати на медиците

0
През цялото време обяснявах каква е реализацията на целта, която сме си поставили
През цялото време обяснявах каква е реализацията на целта, която сме си поставили Видео: bTV

По думите на здравния министър, след като това е станало ясно, е имало среща с НЗОК необходимите средства да бъдат отпуснати от резерва й.

Първи коментар на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, след като стана ясно, че кабинетът е редактирал постановлението, с което обеща да отпусне до 50 милиона лева за увеличение на заплатите на медицински сестри.

Месец, след като кабинетът одобри субсидията, е издал ново постановление, с което променя старото. Сумата е намалена от до 50 милиона лева на до 6 милиона лева.

От ведомството обясниха, че редакцията се е наложила, тъй като бил достигнат лимитът за субсидии към болниците по този ред. По думите на здравния министър, след като това е станало ясно, е имало среща със Здравната каса необходимите средства да бъдат отпуснати от резерва й, преде bTV.

„През цялото време обяснявах каква е реализацията на целта, която сме си поставили. Другото е чисто бюджетна практика. Бюджетът на НЗОК се гласува от Народното събрание и не са дадени допълнително средства. Дали е от държавния бюджет, или от бюджета на Касата - това са публични средства. НЗОК е независима, но ние работим заедно, колегиално и не виждам нищо лошо", коментира Кирил Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари