Първата община без пластмаса се оказа Русенската

1
От биоразградимите опаковки ще се възползват общинските структури за хранене на социално слаби хора, за възрастните хора в домовете, както и всички, които ползват услугите на домашния патронаж
От биоразградимите опаковки ще се възползват общинските структури за хранене на социално слаби хора, за възрастните хора в домовете, както и всички, които ползват услугите на домашния патронаж Снимка: biopak.bg

Вече ще се прилагат биоразградими опаковки в социалния патронаж

След влизането в сила на директивата на Европейския съюз за намаляване на пластмасовите изделия за еднократна употреба, България трябва да нанесе поправки и в своето законодателство и да ограничи и спре използването на пластмасови опаковки, предава БНР. 

"Първата община, която промени поведението си в това отношение и вече го прави, е Русе", каза пред БНР заместник-кметът Енчо Енчев.

"Обсъждахме дълго време как ще раздаваме храната на възрастните хора и открихме, че има биоразградими купички за храна", обясни той.

От биоразградимите опаковки ще се възползват общинските структури за хранене на социално слаби хора, за възрастните хора в домовете, както и всички, които ползват услугите на домашния патронаж.

Новите опаковки ще стигнат и до детските млечни кухни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари