Първан Симеонов: Третият мандат трябва да бъде даден на ИБГНИ

0
Протестът надцени желанието на българите за промяна, то е голямо, но не толкова, колкото протестът пропагандираше
Протестът надцени желанието на българите за промяна, то е голямо, но не толкова, колкото протестът пропагандираше Снимка: БГНЕС

Протестът надцени желанието на българите за промяна, то е голямо, но не толкова, колкото протестът пропагандираше

"Партиите трябва да направят стратегическа преоценка, защото живеем в последиците от започналия преди година протест. Протестът беше полезен, но направи стратегическа грешка - той надцени желанието на българите за промяна, то е голямо, но не толкова, колкото протестът пропагандираше. Затова партиите на протеста се скараха. Ако желанието на българите за промяна беше толкова грамадно, нямаше да има време за караници. Изборните резултати щяха да са грамадни и партиите на протеста щяха да се носят на вълната на желанието за драматична промяна".

Това каза пред БНР Първан Симеонов, "Галъп Интернешънъл". Според социолога трябва да се изтрие част от червените линии.

"Червените линии на самочувствието, егото. От една страна хората на Слави Трифонов, от друга либералите в България, групирани главно около "Демократична България"... За да има някакво правителство, това е желанието на българите, г-н Трифонов трябва да намери път обратно, а либералната мрежа в България малко да задържи, ако е възможно, своето донякъде културологично ехидно отношение към г-н Трифонов и неговите привърженици".

В предаването "Преди всички" Симеонов допълни: "ДПС е от печелившите в настоящата ситуация. При плаващи мнозинства обикновено се стига до ДПС. Експертните формули, за които ДПС настоява, намаляват градуса на хейт към Движението, а и позволяват те да спечелят някой свой интерес. Що се отнася до БСП, те играят по любопитен начин - отказаха се от политиката и играят съвършено искрено".

По думите на социолога, ако третият мандат ще бъде даден с идеята да се направи правителство, той би го дал на ИБГНИ.

"Това е и лява, и дясна мрежа. Това е малка група, не може да монополизира мандата, ясно е, че е опосредстващо звено за някакъв формат. Това казва логиката".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари