Първан Симеонов: Обществото по-скоро симпатизира на по-строгите мерки

0
Хората лека полека свикнаха с идеята за мерките, а и видяха какво се случва в чужбина
Хората лека полека свикнаха с идеята за мерките, а и видяха какво се случва в чужбина Видео: bTV

По думите му в това отношение мерките срещу разпространението на коронавируса са попаднали в точното време спрямо общественото мнение

„Обществото по-скоро симпатизира на по-строгите мерки срещу COVID-19 у нас“, смята социологът Първан Симеонов според последното представително проучване на „Галъп Интернешънъл“, предава bTV.

„56% одобряват новите мерки, което не е кой знае колко на фона на 42% неодобрение, но през лятото мнението беше по-скоро негативно. Обществото лека полека свикна с идеята за мерките, а и видяха какво се случва в чужбина“, коментира Симеонов.

По думите му в това отношение мерките срещу разпространението на коронавируса са попаднали в точното време спрямо общественото мнение.

Социологът коментира, че има сериозни дялове хора, които споделят за икономически проблеми. „Неизвестността е сериозна в обществото“, допълва той относно нагласите кога ще приключи пандемията.

„Всеки пети ще каже, че познава човек с психични проблеми заради COVID-19. Това не е малък дял, тревожността се отразява не по-малко от вируса“, коментира още Симеонов.

Относно нагласите към бъдещата ваксина за коронавируса, според Симеонов делът е много висок. „Около 43% казват, че биха се ваксинирали, този дял не е малък“, коментира социологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук