Първа театрална премиера за сезона - "Без зестра"

0
от Александър Николаевич Островски
от Александър Николаевич Островски

ПЪРВА ПРЕМИЕРА ЗА СЕЗОН 2014/2015 НА 11 СЕПТЕМВРИ
БЕЗ ЗЕСТРА

от Александър Николаевич Островски

сценична редакция и постановка - Маргарита Мачева

сценография и костюми – Елица Георгиева

музика – Пламен Мирчев - Мирона

хореография и пластика – Милен Петров

Харита Игнатиевна Огудалова – Мариана Крумова

Лариса Дмитриевна – Светослава Иванова

Мокий Парменич Кнуров – Венцислав Петков

Василий Данилич Вожеватов – Иля Пепеланов

Юлий Капитонич Карандишев – Александър Узунов

Сергей Сергеич Паратов – Владислав Виолинов

Аркадий Щастливцев – Робинзон – Ивайло Ненов

Гаврило – Йовко Кънев

Сътрудници: Васил Илиев и Васил Маринов

МАРГАРИТА МАЧЕВА, режисьор, е родена през 1990 г. в Плевен, където и завършва средното си образование –Математическа гимназия „Гео Милев”.

През юни 2013 г. завършва НАТФИЗ”Кр.Сарафов” –София , специалност „Режисура за драматичен театър” в класа на проф.Пламен Марков.По време на следването си работи над курсови работи като „Вуйчо Ваньо”(ЧеховХ2:Вуйчо Ваньо- 1 част), „Стълбище „ от Людмила Петрушевска.

Била е асистент-режисьор на Пламен Марков в работата му над „Ричард ІІІ” от У.Шекспир във Варненския театър, на Стайко Мурджев в „Крал Лир” от У.Шекспир в Пловдивския театър, на Пламен Марков в „Гленгори Глен Рос” от Д.Мамет в НАТФИЗ”Кр.Сарафов”-София.

Дипломният спектакъл, с който получава висшето си образование е „Кървава сватба” от Федерико Гарсия Лорка на сцената на Плевенския драматичен театър. Постановката й на „Без зестра” от А.Н.Островски на русенска сцена е всъщност първата й изява като дипломиран професионален режисьор.Затова нека й пожелаем успешен път в театралното изкуство!

АЛЕКСАНДЪР УЗУНОВ - ДЕБЮТ НА РУСЕНСКА СЦЕНА

Той е роден през 1990 г. в София. Средното си образование завършва в Национална гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ”-София.

През юни 2013 г. завършва НАТФИЗ”Кр.Сарафов”-София, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”, в класа на проф.Пламен Марков. Дипломните му роли са Аранов и Уилямсън от”Гленгори Глен Рос” от Д.Мамет, Дългоносият от „Криминале” и Дългоносият от „Шпионажът през каменната ера или Гущерчето” от Ал.Володин.

Участва в известния спектакъл на Народен театър „Ив.Вазов” „Хамлет” от У.Шекспир(постановка Явор Гърдев), в ролята на Фортинбрас, Хипотамус от „Еднорози” на М.Новков – радиопиеса в Българско национално радио. Снима се и в епизодични роли в български филми.

 СВЕТОСЛАВА ИВАНОВА - гост, е млада актриса, родена през 1990 г. в Стара Загора. Средното си образование завършва в 95 СОУ””Проф. Иван Шишманов”/езикова гимназия/ -София. През юни 2013 г. завършва НАТФИЗ”Кр.Сарафов”-София, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”, в класа на доц.д-р Ивайло Христов. Дипломните й роли са Соня от”Горски дух” от Антон П.Чехов, Минди от „American beauty” от Ал.Бол, Анико от „Кавказкият тебеширен кръг” от Б.Брехт. По време на следването си играе и в спектакъла „Херкулес и авгиевите обори” от Фр.Дюренмат в Народен театър „Иван Вазов”-София.

Снима се в отговорна роля - Еми – във филма на Георги Дюлгеров „Буферна зона”, който предстои да излезе на екран.

От този сезон е назначена в Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора.

ВЛАДИСЛАВ ВИОЛИНОВ – гост, е роден през 1981 г. в Русе. През 2005 г. завършва НАТФИЗ”Кр.Сарафов”-София, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”, в класа на проф.Крикор Азарян.След това участва в редица уоркшопове по актьорско майсторство, като последният е през 2013 г., под ръководството на Башар Рахал.

Като актьор в театрите на Враца и Варна, Владислав Виолинов успява да се наложи като талантлив млад творец, изиграл редица централни роли. Той участва в спектакли на известни театрални режисьори като Явор Гърдев, Лилия Абаджиева, Пламен Марков, Стайко Мурджев, Николай Поляков, Борислав Чакринов, Стоян Радев, Венцислав Асенов и др. В репертоара му са роли като Тибалт” от Ромео и Жулиета” на У.Шекспир, Евфурион от „Фауст” по Гьоте, Тартюф от „Тартюф” на Ж.Б.Молиер, Пържени яйца от „Женитба” на Н.В.Гогол, Дон Жуан от „Дон Жуан или любовта към геометрията” от М.Фриш и др. Участва в международни театрални проекти като „Черноморският оракул”, „Калигула” от А.Камю(Франция и България), „Пир по време на чума”(Германия).

Член е на първата професионална група за импровизационен театър в България „Ха Ха Ха Импро”.

Участвал е в роли и в радиопиеси на БНР, снимал се е в български и международни филмови продукции.

Източник: Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари