Първа копка на регионална система за управление на отпадъците в Борово

0

Днес с първа копка беше даден старт на проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Борово”. Символичната копка направиха Явор Янчев – зам. областен управител на област Русе, Кольо Келерджиев - кмет на община Бяла, д-р Петър Петров - кмет на община Ценово, г-н Георги Георгиев - кмет на община Борово.

Поздравление към гостите отправи г-н Келерджиев, който изрази удоволствието си от присъствието на всички гости уважили стартирането на този важен проект. Важен, не само заради голямата си стойност, но и с това, че ще обхваща шест общини, който са в пределите на три области.

В словото си зам. областния управител Явор Янчев изрази надеждата си проекта да се реализира в обещаните срокове и с гарантираното качество, за да могат всички жители на общините да усетят неговия ефект. Той изказа благодарността си към г-н Келерджиев и неговия екип, който са вложили много усилия и професионализъм, за да бъде факт този проект.

Партньори по проект „ Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Борово” са общините Бяла, Борово, Две могили, Полски Тръмбеш, Ценово и Опака. Целта му е изграждане на необходимата инфраструктура за екологосъобразното обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на регион Борово като общата стойност, на която възлиза е 23 214 948,12 лева.

Строителството на Регионалната система за управление на отпадъци трябва да приключи през месец ноември 2015 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари