Първа копка на два центъра за социални услуги в Русе

1

С първа копка започна изграждането на Център за грижа за лица с психични разстройства и на Център за грижа за лица с различни форми на деменция.

Те ще бъдат създадени по проект „Осигуряване на инфраструктура за социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания /съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността/ на територията на Община Русе“, който се реализира чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Договорът е подписан между Община Русе и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В церемонията участваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместниците му – Енчо Енчев и Магдалина Илиева, екипът на проекта, както и представители на фирмите-изпълнители.

Целта на проекта е да се осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура на територията на Община Русе, допринасяща за предоставяне на нови качествени социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора в съответствие с Плана за действие за периода 2018-2021 г. за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.

Изграждането на двата центъра създава условия за предоставянето на социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността, а именно:

- един център за грижа за лица с психични разстройства на територията на Община Русе, с капацитет 15 лица;

- един център за грижа за лица с различни форми на деменция на територията на Община Русе, с капацитет 15 лица.

Бюджетът на проекта е в размер на от 1 150 900,00 лв., от които 1 125 000,00 лв. 100% безвъзмездна финансова помощ и 25 900,00 лв. собствен принос на Община Русе. Срокът за неговата реализация е 24 месеца.

Двата центъра ще се намират на адрес: ул. „Доростол“ № 108 в Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари