Партия "Възраждане" с депутат от Русе?

7
По две места в парламента ще има за "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС. С по един депутат от Русе ще са още: ИТН, БСП, ДПС
По две места в парламента ще има за "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС. С по един депутат от Русе ще са още: ИТН, БСП, ДПС Снимка: Dunavmost, архив

Партия "Възраждане" най-вероятно ще има депутат от Русе, показват временните резултати от парламентарния вот в региона, предаде Дарик

 Според предварителните данни мандатите ще се разпределят по следния начин: по две места в парламента за "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС. С по един депутат от Русе ще са още: ИТН, БСП, ДПС.

По-късно днес се очакват окончателните резултати на база 100% обработени бюлетини

Колкото до данните, то при обработени малко над половината от протоколите на секционните избирателни комисии, водещ избор на русенци за президент и вицепрезидент се оказва кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Те събират близо 60% от вота на русенци или 24 212 гласа.

На второ място остават Атанас Герджиков и Невяна Митева с 21.18% или с 8 601 гласа, което е с над 15 600 гласа по-малко от първите към момента. 1 973 души или 4.86% от имащите право на глас са гласували за Костадин Костадинов и Елена Гунчева.

Четвърти с 1 266 гласа и подкрепа от 3.12% са Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова. Челната петица допълват още Лозан Панов и Мария Касимова. Те получават 2.55% от гласувате на русенци или общо 1036 гласа.

Всички останали борили се за доверието на жителите на областта имат подкрепа от под 1%, поне на този етап. Водещо място сред тях обаче е отредено на Луна Йорданова и Иглена Илиева, за които са избрали да гласуват 316 човека или 0.78%. Квадратчето „Не подкрепям никого“ също се оказва доста предпочитано. То е зачертано от 996 души, което прави 2.45%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари