Партия "Възраждане" обвини БАБХ в лъжа за африканската чума

2
Пламен Пасков: Институцията цяла година лъже безсъвестно, системно, медийно, институционално всички и защото, за да бъде доказана тази болест, не е достатъчна една частна лаборатория в Русе
Пламен Пасков: Институцията цяла година лъже безсъвестно, системно, медийно, институционално всички и защото, за да бъде доказана тази болест, не е достатъчна една частна лаборатория в Русе Снимка: БГНЕС

Представители на партия "Възраждане" обвиниха Българската агенция по безопасност на храните в лъжа по отношение на съществуването на болестта "африканска чума" по свинете.

Членът на партията доктор Пламен Пасков каза: "Имам съмнение в диагностиката, защото диагностиката произтича от абсолютно същата институция, която цяла година лъже безсъвестно, системно, медийно, институционално всички и защото, за да бъде доказана тази болест, не е достатъчна една частна лаборатория в Русе", предаде БНР.

Доктор Любомир Кулински – директор на Дирекция "Контрол на храните" в БАБХ отрече всички критики към агенцията: "Има взети проби, самоконтрол или официален контрол. Има. Затова има документ. Има положителен резултат от акредитирана лаборатория".

Цветан Илиев от Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България заяви, че големите свинеферми нямат сметка от това да избият прасетата си, за да получат компенсации, а напротив, искат да продават свинско месо, което, по думите му, са продължили да повишават цената му. Илиев застава изцяло на страната на БАБХ: "За съжаление, има чума и тя върлува с гигантски темпове, така че поставянето под въпрос на това е, меко казано, цинично, да не кажа, че граничи с национално предателство".

Председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова и всички засегнати над 5 милиона българи от изтичането на лични данни от НАП да се включат в подписката, която ще бъде пусната, за да бъде заведен колективен съдебен иск срещу държавата. Костадинов заяви, че в подобни ситуации министърът на финансите си подава оставката, а след това оставка подава цялото правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари