Партиите са похарчили над 1 милион лева за реклама в медиите

0
Най-много пари са похарчили партия ГЕРБ, следвани от ПП-ДБ и Възраждане
Най-много пари са похарчили партия ГЕРБ, следвани от ПП-ДБ и Възраждане

Най-много пари са похарчили партия ГЕРБ, следвани от ПП-ДБ и Възраждане

Изтекоха първите двадесет дни от предизборната кампания за местните избори. Регистрираните от Централната избирателна комисия 58 партии и 9 коалиции, могат да се включват и в местни коалиции. Така избирателните комисии в 265-те общини са регистрирали още десетки формации, заедно с независими кандидати за кметове и общински съветници, издигнати от инициативни комитети в съответните населени места.

За да достигнат до възможно най-широка публика посланията на кандидатите за кметове и общински съветници, те са разходвали за реклама в медиите общо 1 130 720 лв. (без ДДС) в първите 20 дни от кампанията. В традиционния за Институт за развитие на публичната среда (ИРПС) мониторинг на медийната реклама по време на предизборната кампания, следим официалните страници на 39 национални и регионални медии – 9 телевизии, 3 радиостанции, 11 вестника и 16 информационни сайтове и агенции.

Най-много разходи за реклама са отделили парламентарно представените формации. Както и в началото на кампанията, първи продължават да са партия ГЕРБ с 232 305 лв. без ДДС. Следва ги коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България, която вече е вложила 209 685 лв. Възраждане отново са на трета позиция със 117 703 лв., а на четвърта са БСП за България със 113 326 лв

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Ама
    Борисов говори за дефицит Ами ето пак крадът и харчет на поразия никой да не ходи да гласува пък то няма смисъл те вече са пригладени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари