Парното в Русе скача с 33% от 1 юли

0
Покачването на цената тока за клиентите на Енерго-Про ще е 4,5%
Покачването на цената тока за клиентите на Енерго-Про ще е 4,5%

Покачването на цената тока за клиентите на Енерго-Про ще е 4,5%

С 33 % поскъпва цената на топлоенергията в Русе от 1 юли. Жителите на Габрово ще плащат с 31 % по-скъпо парно. Основните причини за предлаганото увеличение на цените на топлинната енергия са четирикратно увеличените цени на природния газ и двойния ръст на въглеродните емисии. Тези разходи имат най-голям дял като влияние върху крайните цени. За дружествата в цялата страна тези два компонента представляват средно 80 на сто от техните разходи за производство на топлинна енергия, обясниха експертите от Комисията за енергийно и водно регулиране по време на проведеното обществено обсъждане. Покачването на цената тока за клиентите на Енерго про ще е 4,5%, съобщава Дарик Радио.

В съответствие с изискванията преди общественото обсъждане Комисията проведе на 2.06.2022 г. и открито заседание с участието на дружествата-заявители.

В 14-дневен срок участниците в днешното обсъждане могат да депозират писмени становища във връзка с проекта на решение.

Окончателно решение за утвърждаване на цени на електрическата енергия за регулаторния период 1.07.2022-30.06.2023 г. Комисията ще приеме на 1 юли 2022 г.

Още преди КЕВР да обяви, че намира изчисленията на дружествата за коректни, националният омбудсман Диана Ковачева излезе с остро становище срещу ценовия скок на топлоенергията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    До 6-ти.....Енергото
    Вярно казваш,но забравяш че одърпаха бакъра и наслагаха алумин за пренос и ремонти и подобрения не са правени от времето на социализма,а всяко нещо колкото и хубаво да е също остарява и се износва,даже и любовницата грохва.Нищо че е обгрижвана.В село Мечка тока е 172~180 ,а не 220. Там особенно след 16:30 тока става друг и една чорба се прави за два часа.Въртят се киловати по часово и плащат за тоя дето духа.Мощноста някъде изфирясва или толкова е подавана умишлено? На доста места са така но си траят.Какво чакат и те не знаят.
  • 1
    15
    Тарикат
    Номера е да имате само едно жилище на ваше име и да се разберете с работодателя си да ви осигурява на минимална заплата /другите пари - кеш, на ръка/. Понеже съм минал по тоя път с топлофикациите. Такса сградна инсталация ми идва с хиляди левове за няколко години. Нямам парно, не ползвам топла вода от ТЕЦ. Осъждат ме, ЧСИ праща писма до работодателя ми, но греда - не може да ми пипне минималната заплата, болничните и ТЕЛК евентуално. Минават 5 години и съм чист като сълза. Подчертавам, минал съм по тоя път!
  • 1
    14
    айдааа
    да са изсера на тез помияри!
  • 5
    13
    1123
    На центъра протест...
  • -3
    12
    Архитекта
    Все пак всеки да се спасява сам. Насила не можеш да помогнеш на никого.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари