Парламентът запази пълно мълчание по казуса с мандата на Мария Габриел

0
Снимка: БГНЕС

Решението беше отложено вероятно за следващата седмица

След цяла седмица, заредена с обрати, ултиматуми, ходове без аналог и очаквания за развръзка в последния работен ден, всичко беше поставено на пауза. След заканата на ГЕРБ, че последният ултиматум към ПП-ДБ изтича именно днес, политиците оставиха без отговор въпросите какво следва. В парламента се занимаваха с контрол на министрите и редовния си дневен ред. А препратките към блокиралата ротация и взривения диалог между коалициите бяха по-скоро под формата на шеги, предаде NOVA.

Днешният ден беше обявен като краен срок, в който трябва да бъде взето решение от ГЕРБ и ПП-ДБ - правителство или нови избори. Вчера и двете формации си размениха ултиматуми с последващ призив - „Вие сте на ход!”. Въпреки очакванията, ход не последва. В кулоарите на парламента лидерите и от двете страни запазиха мълчание. На влизане в залата Бойко Борисов единствено заяви, че вратата е отворена. Председателят на парламента Росен Желязков не вкара указа на президента за правителство с първия мандат за гласуване в залата. Нямаше и оттегляне от страна на кандидат-премиера Мария Габриел.

Началото на заседанието започна със затишие в очакване на указа на президента. Вместо това обаче председателят продължи по дневния ред. „Преминаваме към 12 точка - второ гласуване на законопроект за ратифициране на споразумението между правителството на България и САЩ”, обяви Желязков.

Минути след началото на заседанието лидерът на ГЕРБ влезе в залата с лаконичен отговор за решението днес указът да не бъде гласуван. Запитан дали е оставил отворена вратата за преговорите, той само каза: „Ето я, отворена е”.

В пленарната зала дебатът си премина по дневния ред. И точно преди финала, когато всички очакваха последното решение на Желязков дали няма да вкара все пак указа на президента, той обяви почивка, след което депутатите продължиха с парламентарен контрол. С това решението беше отложено, вероятно за следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Алекс
    Само герб ,никакво отстъпление
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари