Парламентът удължи срока на изтеклите ТЕЛК решения

0
Това стана с поправки в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение
Това стана с поправки в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение Снимка: БНТ

Парламентът удължи срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения.

Това стана с поправки в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Текстовете са разписани в преходните и заключителните разпоредби на промените в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които бяха приети днес на второ четене, предаде БТА.

Заместник-председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Даниела Савеклиева /ГЕРБ/ обясни, че тези поправки засягат около 5000 български граждани, които получават социални помощи на основание на ТЕЛК решенията, така че всички те да не бъдат ощетени и да си получат цялата сума и за този месец. Това е благодарение на всички политически партии и парламентарни групи в това Народното събрание, посочи тя.

Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане, съответно експертните решения на ЦВМК към Военномедицинската академия за годност за военна служба и служба в доброволния резерв, при които срокът на инвалидност, съответно срокът на годност е изтекъл по време на извънредното положение или на извънредната епидемична обстановка, продължават действието си по време на извънредното положение, съответно на извънредната епидемична обстановка и три месеца след нейната отмяна, записаха в закона депутатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари