Парламентът ще реши в четвъртък за военно-техническата помощ за Украйна

0
Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и депутати от ГЕРБ-СДС
Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и депутати от ГЕРБ-СДС Снимка: БГНЕС

Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и депутати от ГЕРБ-СДС

Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да предостави военна и техническа помощ на Украйна с вносители Десислава Атанасова и група народни представители от ГЕРБ-СДС, ще обсъди парламентът като първа точка в четвъртък, предвижда проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание, съобщи БТА.

В нея е също проект на решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна, предложен от ПГ на "Демократична България".

За четвъртък се предвижда обсъждане и гласуване на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електроенергия на регулиран пазар. Както и проект на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия  - с вносители Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ-СДС.

Проектопрограмата включва изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. 

Решение за приемане на Проект за инвестиционен разход "Придобиване на нов тип боен самолет“ - втори етап, с вносител Министерският съвет , е точка първа за петък, след приключване на парламентарния блиц контрол.

В програмата са и първо гласуване на няколко законопроекта за промени в Изборния кодекс.

В петък, освен блиц контрол, ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

Проектопрограмата предвижда утре заседанието да започне с промените в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, приети от временната комисия . Предлага се в дневния ред също да бъде изслушване на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев, по искане на "Възраждане", във връзка с обявеното увеличение на трудовите възнаграждения в системата на здравеопазването от предходното правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    1234777
    Бай Ганьо вече даде над 500 милиона помощ на украинците да си живуркат на Слънчев бряг и сега реват щото във вътрешноста на страната в държавни бази не им харесвало искат на морето - нагли до безобразие !!! Вместо да благодарят че България им усигорява безплатен покрив над главата и храна те с претенции искат на морето , че и оръжие да им подарим !!! Но докато ни управляват БЕЗГРЪБНАЧНИ политици така ще бъде !!!
  • 5
    1
    Loki
    България не може и не трябва да дава военна помощ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари