Парламентът ще изслуша днес председателя на ЦИК

1
Ще бъдат разгледани и резултатите от извършените тестове с хартията за машинно гласуване
Ще бъдат разгледани и резултатите от извършените тестове с хартията за машинно гласуване Снимка: Парламент

Ще бъдат разгледани и резултатите от извършените тестове с хартията за машинно гласуване

Парламентът ще изслуша днес председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори, включително резултатите от извършените тестове с хартията за машинно гласуване. Това решиха депутатите в началото на днешното извънредно заседание на Народното събрание (НС), предаде БТА.

Точката беше включена като втора в дневния ред по предложение на председателстващия заседанието заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ-СДС).

Преди това председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поиска изслушване на председателя на ЦИК. Атанасова посочи, че ЦИК е провела тестове с хартията за машинно гласуване и НС трябва да е запознато с резултатите от тях. "Ако при подготовката на предстоящите избори има някакви проблеми, законодателят трябва да е наясно с тях", добави тя.

Изслушването на министъра на външните работи Николай Милков отпадна от дневния ред на днешното пленарно заседание. Парламентът трябваше да изслуша министър Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония. В началото на заседанието Росен Желязков съобщи, че е получено писмо от МВнР, че поради командировка на Николай Милков извън страната се иска отлагане на изслушването.

Поради неотложни ангажименти на служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова от дневния ред на извънредното заседание отпаднаха и разискванията по питане към нея относно премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в Плевен.

В момента депутатите обсъждат законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество. В дневния ред е и второто четене на изменения в Закона за българския жестов език. Предвиден е и парламентарен контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари