Паркирането по морето е по-скъпо това лято

0
Кои са непредвидените разходи по време на лятната ни почивка?
Кои са непредвидените разходи по време на лятната ни почивка? Видео: NOVA

Кои са непредвидените разходи по време на лятната ни почивка?

Паркирането и медицинските услуги по морето – по-скъпи това лято. Това показва проверка на NOVA в началото на активния сезон по Черноморието.

Туристите се оплакват от солени такси, повече платени зони и липса на свободни места за престой на колите.

Все повече хотелиери начисляват такса „паркинг” извън цената на нощувките, а непредвидените разходи за туристите растат значително.

Сметката за морето тръгва нагоре още преди да стъпим на плажа. Освен традиционния бюджет: за нощувки, храна, пътуване и плажни принадлежности, трябва да предвидим и други: за паркинг, придвижване в курорта и медицинско обслужване.

И на север и на юг - сините зони и платени паркинги са с нови, по-високи цени. Ден паркиране средно ни струва между 12 и 30 лв. За платените зони: таксите са между 1 лев и 4 лева на час, а репатрирането с паяк средно е 70 лв.

По-скъпо е и медицинското обслужване по курортите това лято: като първичният преглед в частните центрове започва от 90-100 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    И аз летувам
    Все едно гледам един и същи репортаж всяка година. Настина ли никой не гледа освен цена на нощувката и другите параметри, има няма 20- локация на хотел и плаж и цена, чистене, смяна на бельо, отзиви, паркиране, заведения, хранителни магазини, забавления, гориво, за децата като малки и телефон на педиатри, сега вече гледаме къде е най-близкият лекар или поликлиника....Пишеш с молива, смяташ и решаваш. И винаги 20-25 % резерви. А, да, най-спокойните ни морета бяха студентските ни, ясно защо.
  • 6
    1
    летовник
    за поредно лято бг хотелиери ресторантьори и паркинг бабаити ще получат от мен един _)_
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари