Почивката на морето - по-скъпа с 20 - 30% тази година

0
Така седмица край вълните може да ни излезе с 200 - 300 лв. отгоре спрямо миналото лято
Така седмица край вълните може да ни излезе с 200 - 300 лв. отгоре спрямо миналото лято Снимка: Dunavmost, архив

Почивката на морето – по-скъпа от миналото лято

 Заради по-високите разходи - нощувките в курортите по Черноморието ще са със средно 20 - 30 % по-високи цени, показват офертите на туроператорите, информира NOVA

Така седмица край вълните може да ни излезе с 200 - 300 лв. отгоре спрямо миналото лято. Колко ще плащаме, ако изберем хотел, къща за гости или къмпинг провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Това лято Александра Попова ще заложи на семейна почивка на българското Черноморие. Преглежда офертите за седмица в южните курорти – в хотели ол инклузив и сравнява цените спрямо миналото лято.

 „С 15-20 % отгоре са цените спрямо миналата година. Тоест, ще ни излезе поне 200 лв. повече”, смята туристката.

 За да проверим колко ще ни струва почивката край вълните това лято, стягаме багажа  и тръгваме към морето. Започваме обиколката от Северното Черноморие. От Крапец до Царево ще сравним цените и условията в квартири, къщи за гости, апарт комплекси, къмпинги и луксозни хотели.

Първата ни спирка е Балчик. Хотелиерите в курорта очакват силен сезон. И това лято отново ще разчитат предимно на туристи от България  Румъния.

 Виктор Лучиянов управлява 4-звезден хотел в курорта. Пресмята, че от миналото лято до сега  разходите му са скочили с пъти. Затова е принуден да вдигне цената на нощувката.

„В нашия обект цената през активния сезон миналата година. е била 159 лв. – закуска с нощувка. Тази година  цената ще бъде 177 лв. и то само, за да се покрие разликата при енергоносителите”, поясни той.

По-евтин вариант за почивка в курорта са къщите за гости. И в тях обаче нощувката ще е по-скъпа от миналото лято.

Цените сме ги завишили минимално, така че да бъдат достъпни за всички гости”, поясни Мими Василева, собственик на къща за гости.    

Още по на север – в Крапец – засега резервациите са малко, но разходите и там растат. Затова и там нощувките ще са поне с 10 % по-скъпи.

В Тюленово този сезон нощувките започват от 40 - 45 лв. и достигат до 75. Офертите са средно с 18 % нагоре спрямо миналото лято, но в хода на сезона ще има още едно повишение, пресмятат хотелиерите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Какво значи "нощувка"? 177 лв. за една стая в хотела или за един човек? Да не искат да кажат, че ако отседнем с жената, ще плащаме за двамата по 350 лв. на ден? Значи ако отидем за седмица - излиза към 2 500 лв. И то само за нощувки и закуски. Като сложим хранене, забавления, плаж и пр. - 5 бона не ни мърдат! Бахти туй родно черноморие!!!
  • 0
    2
    Сметалото
    Значи, нощувка със закуска на човек ще е 177 лева. Грубо, семейство с две деца /там с някаква отстъпка/ - 500 лева на денонощие. И идва време за сметки. Русе-Балчик-Русе ми е 70...80 лева на пропан. Сгъваеми шезлонги и чадъри си имам в багажника. Ама аз там имам газов котлон, автохладилник, туристическа посъда. Съответно килограм цаца ще ми излезе 1 лев, а не 10 лева за 250 грама порцийката. Два литра бира ми излизат 2.80 вместо 5 лева за половин литър. И пържолка ще си метна на грил тигана, и картофче и тиквичка, и уискито ми е изстудено. Дневно почивката за 4-ма ни излиза максимум 120 лева. В 8:00 тръгваме от Русе, в 10:30 сме на плажа. В 16:30 вече съм опит, та жената кара на връщане, в 19:00 сме с собствената си баня и нощуваме в собствените си легла. Утре ако поискаме пак. За 120 лева. Нали, за 10 дена почивка ще изхарчим 1200 лева вместо 5000 ако нощуваме в хотел. Ами, пара си е.
  • 4
    1
    Проста схема
    Няма пари - няма почивка - няма хотел - няма КИРО ПРОСТОТО! Много лесно е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари