Папата се завърна на служба

1
Държавният секретар на Ватикана заяви, че понтифът е "уморен"
Държавният секретар на Ватикана заяви, че понтифът е "уморен" Снимка: Ettore Ferrari, EPA-EFE

Държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин обвини за това натоварения график на понтифа, като заяви, че той е "уморен"

Папа Франциск се върна на служба, след като си взе почивен ден с треска, съобщиха от Ватикана. Понтификът ще проведе няколко частни аудиенции, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

86-годишният папа, който преди близо два месеца беше хоспитализиран с бронхит, е предвидил пълен календар от срещи, съобщиха оттам.

В петък говорителят на Ватикана Матео Бруни беше заявил, че аржентинският папа няма да провежда аудиенции "поради състояние на треска".

Не беше ясно с кого се е очаквало да се срещне папата, тъй като програмата му не беше оповестена публично.

Държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин обвини за това натоварения график на понтифа, като заяви, че той е "уморен".

Според публикувания му график Франциск е имал осем срещи в четвъртък.

Следващата му публична изява е неделната меса в базиликата "Свети Петър" по случай Петдесетница, последвана от традиционната молитва Regina Coeli.

В понеделник е планирана срещата му с италианския президент Серджо Матарела.

Франциск, лидер на 1,3 млрд. католици в света от 2013 г., страда от все повече здравословни проблеми през последната година - от постоянни болки в дясното коляно до неотдавнашния му престой в болница заради бронхит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари