Папата призова за световна забрана на сурогатното майчинство

1
Аз смятам практиката на сурогатното майчинство за отвратителна, заяви Светият отец
Аз смятам практиката на сурогатното майчинство за отвратителна, заяви Светият отец Снимка: EPA / БГНЕС

Аз смятам практиката на сурогатното майчинство за отвратителна, заяви Светият отец

Папа Франциск призова днес практиката на сурогатното майчинство да бъде прекратена навсякъде по света, информира италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Пътят към постигане на мир изисква уважение към живота, към всеки човешки живот, като се започне с този на нероденото дете в майчината утроба, което не може да бъде третирано като стока“, каза папата на среща в Ню Йорк с представителите на дипломатическия корпус, акредитирани към Светия престол.

Аз смятам практиката на сурогатното майчинство, която е унизителна както за достойнството на майката, така и за това на детето, за отвратителна. Тя се основава на материалната необходимост на майката, с която цел се използва ситуацията. Докато детето е винаги дар и никога не може да бъде предмет на договор. По тази причина се надявам, че международната общност ще вземе решение да забрани тази практика по цял свят. Във всеки момент от съществуването му човешкият живот трябва да бъде съхраняван и защитаван, докато в момента, особено в западното общество, забелязвам с огорчение, че непрекъснато се разпространява културата на смъртта, която засяга деца, възрастни и болни хора под фалшивия претекст за съчувствие“, добави Франциск.

В Италия сурогатното майчинство е гореща тема. Партията на министър-председателката Джорджа Мелони „Италиански братя“ внесе законопроект за третиране на „сурогатното майчинство“, до което прибягват много италианци с хомосексуална ориентация, като „престъпление, което се преследва по нормите на международното право“. По този начин подобни действия ще бъдат наказуеми и извън пределите на страната, но само по отношение на италиански граждани.

Правителството, като се позова на решение на Касационния съд, висшата съдебна инстанция на Италия, също така издаде разпореждане на общините за спиране регистрацията на деца от еднополови двойки с издадени в чужбина актове за раждане, които досега се третираха по процедура, касаеща сурогатно майчинство или асистирана репродукция, които в момента са достъпни в Италия единствено по отношение на хетеросексуалните двойки и подлежаха на регистрация в гражданските регистри на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    ...
    А учениците може да си духат по тоалетните в училищата а двойка обречена на бездетие не може да има дете от сурогатна майка. Я да ми ядеш яуха, католически интригант нахален. Отиди в газа и виж изпарените деца. Само тъмни петна остават от тях. Дърт пезевенк умирисан.
  • 3
    4
    Виетнамец до коментиращите
    Българска работа.На чужд гроб плачат.Губят си държавата,земята езика,културата,децата,бъдещето....папата...!!???? Водата стигна 6 лв. Папата та папата.Глупаци.Липсва Доньо Донев да направи актуално филмче за българите след 2010 година.Но от тримата глупаци ще го кръстим 6 000 000 глупаци от двата пола.Идиоти.Папата че папата ....и сурогатство
  • 2
    3
    Русенка
    Да! Да се спрат тези изроди! Нека да си осиновят дете в нужда!
  • -2
    2
    Агностик
    Кой точно е шибания папа? Кой точно е този, който прикрива изнасилванията на момченца от кюретата си, пък сега взел да дава препоръки за закони? Как някакъв гнусен секстант ще ми прави закони и определя живота ми???? Предвид миналото му на мутра, охранител в нощен клуб ли ? Що за урод е този?
  • 3
    1
    Yana
    Браво! И аз така мисля. Гадно е, с изключение на някои наистина крайно нуждаещи се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари