Пантеонът ще бъде лъснат срещу 2 милиона лева

0
Сградата щяла да заблести след подмяна на позлатата на купола
Сградата щяла да заблести след подмяна на позлатата на купола

Пантеонът в Русе отново ще заблести след подмяна на позлатата на купола на сградата по проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе - Гюргево“.

Той предвижда интервенции върху два исторически обекта от двете страни на Дунава, като в Гюргево ще се реновира крепостта. 

Дейностите в Пантеона включват преработка на подпорните зидове на главния вход, отводняване и поставяне на предпазни парапети. Ще бъде подменена съществуващата каменна облицовка и поставена външна топло и хидроизолация, както и поставено ново външно и вътрешно архитектурно осветление.

Целта е общата история на Русе и Гюргево да бъде използвана като основа за създаване на модерни, интегрирани туристически продукти и услуги, които ще бъдат съвместно управлявани и популяризирани. Проектът е с продължителност 36 месеца.

Общата стойност на проекта за двата партньора е 1 426 760,12 евро (2 790 457, 44 лева). Предвидените средства за Община Русе са в размер 928 182,18 евро (1 815 338, 71 лева).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари