Пантеонът на възрожденците ще светне в лилаво

2
На 12 февруари Пантеонът ще бъде осветен в кампания срещу епилепсията
На 12 февруари Пантеонът ще бъде осветен в кампания срещу епилепсията Снимка: Dunavmost

На 12 февруари Пантеонът ще бъде осветен в кампания срещу епилепсията

Община Русе ще се включи в кампанията на Асоциация на родители на деца с епилепсия /АРДЕ/, която насочва вниманието на обществеността към болестта. На 12 февруари /понеделник/ Пантеонът на възрожденците ще бъде осветен в лилаво в знак на съпричастност с хората, борещи се със заболяването. Всяка година във втория понеделник на месец февруари се отбелязва Международният ден за борба с епилепсията, когато емблематични сгради в различни градове и държави светват в лилаво - цвета на хората, засегнати от болестта.

В продължение на повече от 25 години Асоциацията на родители на деца с епилепсия информира и насочва вниманието на обществото към заболяването епилепсия. Социалната значимост на това тежко неврологично състояние е признато и от Световната здравна организация, която отчитайки тежестта на заболяването изработи 10 годишен план за действие в подкрепа на хората с епилепсия. В България все още не са предприети стъпки за подобряване на разбирането и живота на децата и лицата с епилепсия и техните семейства.

Асоциацията на родители на деца с епилепсия е член на Международното бюро по епилепсия, а Дружеството против епилепсия в България, в което членуват българските невролози-епилептолози, е член на Международната лига за борба с епилепсията. Двете дружества всяка година съвместно отбелязват Международния ден за борба с епилепсията. На този ден обществото бива запознато с проблемите и достиженията в областта на лечението, образованието, трудовата заетост и социалните услуги в подкрепа на хората с епилепсия и техните семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Bъпрос
    Защо пантеона ? Общината или съдебната палата
  • 3
    5
    Ха ха
    Цвета е доста нелеп. Прилича на покупка поради ниска цена.
  • 7
    4
    Свети Трифон Валентинов
    Би ли било нормално на 14-02-24, сгрдата на Общината да грейне в розово?
  • 1
    3
    .....
    Изобщо не ми дреме за Пенчо, но в случая той няма нищо общо. Пантеона го "боядисва" оня рогоносец Ненов и арменеца-мюсулманин дето е пазач.
  • 11
    2
    СТИГА ГАВРА!!!
    Поредната подигравка с паметта на нашите национални герои! Бенчо Безродника явно отново се гаври с нашите светини! Но това е нормално, като знаем родата му кумунярски убийци на свободни българи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари