Панков и Ванков от ГДБОП играели роли на доброто и лошото ченге пред бандитите

0
Единият им създавал проблеми, другият ги решавал за пари /Снимката е илюстративна/
Единият им създавал проблеми, другият ги решавал за пари /Снимката е илюстративна/

Арестуваните шефове от ГДБОП за играли ролите на доброто и лошото ченге пред бандитите, става ясно на брифинга на Специализираната прокуратура и МВР.

Началникът на сектор Кирил Ванков е започвал разследвания срещу наркодилъри и банди, пише 24 часа. След това шефът му Цветан Панков се е свързвал с тях и е искал пари, за да смачка разследванията.

Пред криминалния свят двамата са демонстрирали конфликт, а всъщност са действали в синхрон.

Цветан Панков и Кирил Ванков са действали от 2017 година. С тях е задържан и трети полицай, който е радзузнавач в националната полиция, който е бил посредник и е помагал на двамата антимафиоти.Сигналът е от криминално проявен, който е заявил в отдел "Вътрешна сигурност", че е изнудван за пари от няколко години.

Той е предал 5-те хил. лв. на Панков в четвъртък. Началникът на отдел "Наркотици" му определил място в кв. Захарна фабрика". Наредил му да бъде без джиесем.Три направления на престъпна дейност се разследват, уточни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.Първото е получаване на подкупи от групи за наркотрафик, за да работят спокойно. Второто направление е подкупи с цел удар по конкуренти на наркопазара.

Третото е изнасяне на класифицирана информация към бандити за предстоящи арести."Провалени са редица наказателни производства чрез предварителна информация на разследваните за предстоящо задържане. Двамата от ГДБОП са ръководители и методисти на всички служители в МВР, които са работили против разпространението на наркотици", каза Сийка Милева.Шефът на отдел "Вътрешна сигурност" в МВР

Стефчо Банков посочи, че разследването е било трудно, защото двамата са контактували с негови служители през цялото време и добре са познавали методите на работата.

"И двамата имат малки деца. Бяха с ясното съзнание, че покровителстват канал за трафик на дрога през България към Европа. Държаха се изключително арогантно", каза Банков.За 3-ма от 4-мата в престъпната група от полицаи прокуратурата ще иска постоянен арест в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари