Panasonic представи миниатюрна пожарна за тесни улици

1

Едно от най-интересните неща, които Panasonic представи по време на CES 2020, не получи достатъчно внимание.

Става въпрос за малка пожарна кола. Тя е разработена съвместно с Tropos Motors и се нарича Tropos FRV Fire Truck, предават от Independent.

Пожарната кола на Panasonic е миниатюрна в сравнение с останалите пожарни. И това е нейното най-голямо предимство. Представете си, че избухне пожар в някоя тясна улица в Мумбай или Токио. Трябва нещо такова, за да стигне там бързо и безпроблемно. Превозното средство е високо 2 метра и е широко едва 1,37 метра. Влиза във всякакви паркинги, алеи и улици.

С какво допринася Panasonic?

На първо място компанията разработва презареждаемата батерия, тъй като пожарната се движи на ток. Освен това, тя е оборудвана с таблет Panasonic Toughbook. Намира се до ръката на шофьора и показва информацията за конкретния инцидент, върху който ще се работи.

Налице са и механизми за анализ, които точно да предават информация за нивото на батерията и да помогнат със защита на возилото от кражба.

Изминава 197 километра с едно зареждане, при максимална скорост от 65 километра в час. Разполага с воден резервоар с вместимост от 473 литра, а помпата към него е на газ.

Колко струва?

Един стандартен и модерен пожарен камион може да струва $500 000. Един такъв Tropos ще се търгува на цена от $50 000 – 10 пъти по-малко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари