Паметник на ужаса и насилствената смърт

0
Хората не могат да се отърсят от кошмарите, страхуват се, че злото може да се върне на тяхната улица
Хората не могат да се отърсят от кошмарите, страхуват се, че злото може да се върне на тяхната улица Снимка: Монитор

Ужасът край Къщата на ужасите в Нови Искър продължава и сега. Съседите на злополучното семейство, разстреляно в дома си навръх Нова година, още тръпнат и говорят със страх.

Жертвите вече са погребани, роднините се свиват в мъката си, животът продължава. Къщата на ул. "Лозянски дол" се издига към небето като паметник на ужаса и насилствената смърт, пише "168 часа" в репортаж от мястото.

Малко повече от месец след кървавата екзекуция хората в квартала не могат да се отърсят от кошмарите. Съседите молят да не бъдат снимани, имената им да не бъдат споменавани. Страхуват се, че злото може да се върне на тяхната улица.

Според някои от тях то е там отдавна, още преди трагедията в дома на Неделчо и Кети. И може би въобще не си е отивало.

Местните си спомнят и други беди зад стените на къщата, в която загиват Еленка, Неделчо, Георги, Боби и Нанси. Те смятат, че поредицата от лоши събития е напоила с лоша енергия земята под двуетажната постройка.

През годините на обитателите й се стоварват поредица от нещастия.

Още първите собственици, които отделят от залъка, за да спестят за нова къща, не се радват дълго на домашния уют.

Пълен с енергия мъж, жена му и двете им деца (момче и момиче) се местят в Нови Искър и строят просторния си дом. След години ги застига първото голямо нещастие. Синът тръгва на лов, нарамил самоделно направена пушка. Само миг невнимание в гората коства живота на младия мъж. Той се прострелва смъртоносно в главата.

Майката явно не успява да се справи с мъката си и постепенно започва да губи разсъдъка си.

"Хората разправяха, че се занимава с магии. По-скоро се опитваше да врачува и не е правила лошо на никого. За съжаление накрая не знаеше дали е ден или нощ. Когато тя и съпругът й починаха, дъщеря им явно реши, че няма смисъл да остава сама в тази къща, която не й донесе радост, и я обяви за продан", разказва жена, която живее на улица "Лозянски дол".

Тя не иска да бъде снимана, защото все още се възстановява от шока.

"След случилото се в дома на Неделчо и Кети животът на нашата улица не е същият. Първо дъщеря ми се оплака, че постоянно се стряска от шумове и й се причува, че някой ходи на втория етаж. Успокоявах я, че това са нормални последствия за всички нас, но сега и самата аз страдам. Онзи ден чух шум зад гърба си, обърнах се рязко и за части от секундата ми се яви образът на Неделчо", обясни жената.

Всички на ул. "Лозянски дол" търсят своя начин да се справят с преживените емоции. Възрастен мъж, който живее през две къщи, също не може да проумее как е възможно съседите му вече да ги няма.

"Обществото забрави случая, но ние няма как да го заличим от съзнанието. Всеки път, когато минавам оттам, очаквам да видя Неделчо или Кети с кучето им. Когато видя некролога, се връщам към реалността и чувството никак не е приятно", разказва човекът преди да се качи на колата си и да потегли на работа.

Животът наистина винаги си намира начин да пробие всяка стена на отчаяние и страх и да продължи своя вечен ход. Съседите на екзекутираното семейство обмислят да повикат свещеник, който да отслужи литургия на тяхната улица, за да бъде прогонено злото.

А иначе никой никога няма да разбере какво точно се е случило в дома на Неделчо Юнаков и Кети Кюхова в новогодишната нощ. Разследващите продължават да сглобяват пъзела за шесторното убийство.

Властите посочиха за масов убиец Росен Ангелов. Тялото на бившия затворник бе открито няколко дни по-късно при спецакция. Според разследването Ангелов се е самоубил.

Разследващите обясниха, че убиецът е застрелял най-напред Неделчо Юнаков и сина му Георги, а веднага след това изстрелва няколко куршума в тялото на 72-годишната Еленка Бурджиева. Всички те били на първия етаж.

След това Росен Ангелов се качва на втория етаж, където убива 8-годишния Боби Иванов и 16-годишната му приятелка Нанси Кюхова. Няколко часа по-рано е убил любовницата си Кети Кюхова.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари