Палма де Майорка обяви война на алкохолния туризъм

5
Гневът бе особено видим след появата на кадри, където младежи пеят и скачат по покрива на автомобил
Гневът бе особено видим след появата на кадри, където младежи пеят и скачат по покрива на автомобил

Правителството на Балеарските острови обяви, че затваря оживени туристически места в курорта Магалуф заради "безотговорността" на много посетители, предимно чужденци

Става дума за всички търговски обекти и заведения на т. нар. улици "на бирата" и "на хамона" (известния в цял свят испански колбас). Балеарският съветник по въпросите на туризма и труда Яго Негеруела защити решението с думите: "Не искаме невъзпитани туристи на островите си. Да не идват."

Това стана след като в интернет се появиха кадри от улиците, на които без никаква дистанция помежду си - и без маски - могат да се видят скупчени стотици чужденци, разкрива Дневник

Според в. "Ел мундо" струпванията започнали миналата седмица. Това явление не би стреснало никого освен мълчаливите балеарци в обичайна година. Не и тази, отбелязва вестникът - коронавирусната пандемия стана повод за притеснение, след като кадри с пияни младежи без маски предизвикаха масово възмущение в мрежите. Това стана и сред испанците, които в голямата си част спазват мерките за социална дистанция и носят маски, където е необходимо.

Гневът бе особено видим след появата на кадри, където младежи пеят и скачат по покрива на автомобил.

Магалуф се смята за "Меката на необуздания британски туризъм". В сегашната ситуация обаче властите на Балеарските острови предупреждават, че действията на подобни туристи вредят на областта, издържаща се основно от туризъм, която се опитва да се рекламира като "най-сигурната дестинация" в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари