Палестинските власти поискаха свикване на Арабската лига

2
Искането е на фона на атаката от Хамас към Израел
Искането е на фона на атаката от Хамас към Израел Снимка: БГНЕС

Искането е на фона на атаката от Хамас към Израел

Палестинските власти днес поискаха да бъде свикано извънредно заседание на Арабската лига на ниво външни министри, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Искането за заседанието е отправено на фона на "бруталната и продължаваща израелска агресия срещу палестинския народ, включваща ескалацията при щурмуването на джамията Ал Акса от хиляди заселници", се казва в изявление на палестинския посланик в Арабската лига Муханад ал Аклук.

Припомняме, вчера Хамас атакува Израел с ракети и нападение през сухопътната линия - отвличане на цивилни и на военни.

Лигата на арабските държави е регионална международна правителствена организация. Учредена е на 22 март 1945 година. Създадена от седемте независими тогава държави: Египет, Сирия, Ливан, Йордания, Ирак, Саудитска Арабия и Йемен. Поставила си е най-вече политически цели, като по-скоро ги обединяват културните ценности, отколкото географското разположение.

Прилича на Организацията на американските държави, Съвета на Европа и бившата Организация за африканско единство (днес Африкански съюз) по това, че целите ѝ са предимно политически. Всяка една от тези организации може да бъде смятана за регионален вариант на ООН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари