Пъхнаха дете в контейнер за дрехи в Димитровград

3
Трима човека придържат краката на детето, влезнало да разгледа "стоката"
Трима човека придържат краката на детето, влезнало да разгледа "стоката"

Трима човека придържат краката на детето, влезнало да разгледа "стоката"

"Тези контейнери не са ли за събиране на дрехи? Или това семейство си дарява детето?", това написа в социалната мрежа Мирослав Ангелов.

Мъжът е споделил снимки, на които виждаме, че дете е пъхнато в контейнер за разделно събиране на стари дрехи и обувки в Димитровград. До контейнера пък са застанали трима човека, които придържат краката на детето, влезнало да разгледа "стоката", пише Glasnews.bg.

Въпросните контейнери имат за цел последващото оползотворяване и рециклиране на старите текстилни материали и обхваща всички видове отпадъци от кожа и текстил. Най-мащабната инициатива за популяризиране на система за ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението е тази на Българския червен кръст (БЧК), подкрепена от фирма "Хюманита" с опит в рециклирането.

Текстилните изделия, които могат да бъдат оставени в контейнерите, могат да включват дрехи, домашен текстил, чанти и други аксесоари, да са в годно за употреба състояние, тоест чисти, и да са прилежно опаковани в торбичка. Събраните продукти периодично се извозват до специализирана фабрика за сортиране, където при необходимост се преработват или се подготвят за повторно оползотворяване.

Не винаги обаче контейнерите се използват по предназначение, тъй като някои хора си позволяват да "влизат" в тях и да си "напазаруват" облекло.

Преди известно време мъж беше забелязан в контейнер за дрехи в Ямбол. Човекът е уловен в крачка точно в момента на "шопинга".

Не липсват и трагични инциденти. 26-годишна жена е загинала, след като е влезнала и се заклещила в контейнер за дрехи. Нелепият инцидент се е случил на паркинг край германския град Щутгарт, а случаен минувач е открил тялото ѝ.

"Вероятно младата жена се е опитала да вземе със себе си използвани дрехи от контейнера. Тя обаче се е заклещила в горния капак и не е успяла да се освободи от затрудненото положение", посочват органите на реда в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    джони
    Е, като ти идва свършвай.
  • 5
    1
    Josh
    Много хубава гледка. Никъде другаде няма да видите това. Чудя се още на какво ще станем свидетели. (Мамито Ви мръсна - просто не можех бе това да свърша.) 💆🏻‍♂️
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари