Пачки и тефтери за рушвети след акцията в БАБХ - Бургас

0
МВР пусна видео и снимки за доказателствата срещу Георги Митев и четиримата му колеги
МВР пусна видео и снимки за доказателствата срещу Георги Митев и четиримата му колеги

МВР пусна видео и снимки за доказателствата срещу Георги Митев и четиримата му колеги.

Пачки в левове и евро, тефтер за платени суми и телефони. Това се вижда от снимките и видеото за акцията на антимафиотите и спецпрокуратурата срещу областната дирекция на Агенцията по храните в Бургас, които МВР пусна.

След нея срещу местния шеф на БАБХ д-р Георги Митев и още четирима негови подчинени бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи. Те бяха пуснати на свобода срещу парична гаранция. Митев трябва да плати 150 000 лева, а колегите му по 75 000 лева.

Петимата бяха задържани на 28 август, а спецполицаите и прокурорите повече от 6 часа претърсваха и изземваха документи от сградата на БАБХ - Бургас на ул."Хан Аспарух". Според разследването групата под ръководството на Митев е действала от началото на 2016 г.

От държавното обвинение твърдят, че петимата са прибирали подкупи срещу фиктивни проверки на търговски обекти на територията на Бургаска област, както и за спирането на реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция.

Документирани са редица случаи на неизвършени и прекратени проверки в търговски обекти в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. В определени случаи директорът на ОДБХ-Бургас лично спирал текущи проверки, отивайки на място и оказвайки въздействие върху свои подчинени, твърдят от прокуратурата.

Между 400 и 900 лева получавали участниците в групата от собственици на търговски обекти за изготвяне на задължителната за всеки обект „Система за самоконтрол“.

Част от плячката на Митев и подчинените му е иззета при обиските в техните жилища. Намерени са и тефтери, в които са отбелязани изнудваните обекти и с каква сума те са се отчели на съответната дата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари