Отвориха пътя Русе - Бяла

1
Отворен е и пътят между Русе и Силистра
Отворен е и пътят между Русе и Силистра Снимка: БНТ / архив

Отворен е и пътят между Русе и Силистра

Път I-5 РусеБяла вече е проходим при зимни условия. Поетапно започва пропускането на превозни средства по пътя, като първоначално ще се пропускат леки автомобили, а след това и тежкотоварния трафик. Въпреки това обстановката е изключително динамична и на много места има паднали дървета. Екипите работят по отстраняването на падналите дървета и снегопочистването. За сега пострадали няма, информираха от Областна администрация - Русе.

Областният управител Данаил Ковачев призовава шофьорите да бъдат много внимателни, и да предприемат пътуване само, ако не е наложително. Също така той апелира за спазване на максимално голяма дистанция при шофиране особено в района на Беленския баир.

Отворен е и пътят между Русе и Силистра. Все още остава затворен пътят между Русе и Разград, поради силни снегонавявания в разградска област.

В седем от осемте общини в област Русе – Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово, утре ще бъде неучебен ден за всички училища и детски градини. Това потвърди началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева в разговор с областния управител Данаил Ковачев. Причината е все още невъзстановеното електрозахранване в много населени места в региона, прекъснато заради мокрия сняг, както и непроходими участъци от пътища. Засега утре ще се учи само в община Русе с изключение Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“. Там учебният процес е прекратен поради паднал електрически стълб върху физкултурния салон на училището.

Все още няма електрозахранване в повече от 40 населени места в русенско, като за момента екипите на енергото работят на терен и не са поискали допълнителна помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ГАЦО
    Затворени пътища и пародия от 15-20см. сняг но фирмите ще приберат парички-парички
  • 14
    1
    НАСКО
    Пародия сте всички , от една педя сняг. в Япония чистят по 3м
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари