Съдят двама шофьори за смъртта на ученици на пътя Русе - Силистра

0
Момчето и момичето бяха възпитаници на гимназията по икономика в Русе
Момчето и момичето бяха възпитаници на гимназията по икономика в Русе Снимка: btvnovinite.bg / архив

Момчето и момичето бяха възпитаници на гимназията по икономика в Русе

Окръжна прокуратура - Русе внесе обвинителен акт в Окръжен съд - Русе за катастрофата между товарен и лек автомобил, настъпила на 28.01.2020 г. по пътя за гр. Сливо поле.

На съд са предадени С. Г. (на 32 години от гр. Сливо поле) и Н. С. (на 41 години от гр. Разград). Произшествието е настъпило при предприета маневра от водача на товарния автомобил за навлизане в платното за движение към гр. Русе и сблъсък в него на лекия автомобил, управляван със скорост от 131 км/ч, при максимално разрешени 90 км/ч. При катастрофата са загинали две деца – Б. Д. и Д. Д. (на 18 и на 17 години) и са причинени средни телесни повреди на други две деца – Д. В. и Е. В. (на 15 и на 17 години), всички пътували в лекия автомобил. Водачите на двата автомобила са обвинени за причиняване на този резултат в условията на независимо съпричиняване. Случаят е квалифициран като особено тежък, съобщиха от държавното обвинение.

Жители на Сливо поле протестираха в Русе за по-бързо разследване срещу обвинени за катастрофа с двама загинали ученици

Снимка: Мартин Пенев / БТА

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание по делото от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123567
    Чак сега ли се гледа случая????Срам и позор за правосъдната система!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари