Каква е ситуацията в Русенско днес?

3
Към този момент над 17 000 абонати в 33 населените места в областта остават без ток
Към този момент над 17 000 абонати в 33 населените места в областта остават без ток Снимка: БНТ

Към този момент над 17 000 абонати в 33 населените места в областта остават без ток

Снеговалежът в област Русе спря още вчера през деня, предава БНТ. Температурата падна под нулата късно снощи и на много места са се образували заледявания. Затруднено е движението както на хората, така и на автомобилите. Падналите клони, дървета и стълбове са разчистени от ключови улици и булеварди в град Русе. Много от тротоарите обаче все още са непроходими, което налага пешеходците да се движат по пътното платно.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват против заледяване. Отворен за движение е главният път Русе - Силистра. Екипи на Пътна полиция предупреждават водачите, че въпреки отворените пътните артерии към Варна и София, блокади заради снегонавявания има в районите на Разград и Велико Търново.

От Областната администрация в Русе съобщиха, че към този момент заради скъсани проводници и пречупени стълбове, над 17 000 абонати в 33 населените места в областта остават без ток.

За сега ситуацията е най-тежка в общините Борово и Ценово, където на места освен липсата на електричество има проблеми и с мобилните оператори. В някои от общините все още има временни затруднения със стационарните телефони и подаването на питейна вода.

Днес в общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово ще бъде неучебен ден за всички детски градини и училища. Заради паднал електрически стълб върху физкултурния салон учебен процес няма да има и в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    17
    До 15
    АПИ и КАТ знаят...
  • 3
    16
    Бейрут
    Ситуацията е Бейрут! Нали така беше? Иначе съм впечатлен - паднаха две педи сняг и всичко блокира в града...добре, че природата беше благосклонна към нас.
  • 4
    15
    ??
    Някой знае ли, пътя Русе-Варна отворен ли е?
  • 12
    14
    Густав Адолф
    Кво стана бе Пеньо? 115 763 снегорина щяха да разчистват и пак не може елементарните пътни артерии да се отпушат като света! Днес минавам по Липник, до половината платно от ляво е в лед и сняг. Вие ебавате ли се с нас? Честито на малоумниците, които го преизбраха! Заслужавате си жалката съдба.
  • 11
    13
    ЗАКРИВАЙ
    Ситуацията е същата като вчера. Чакаме да се стопи снегът и ще го изчистим :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари