Отвориха „Коледната кутия на желанията“

0

Общинският младежки дом в Русе приключи две свои инициативи, част от кампанията „Оставаме свързани“, и обяви отличените участници.

И двете събития са първи издания в младежкия календар на ОМД и се различават от всички досегашни. Те са свързани с Коледните празници и имат за цел да подпомагат и развиват младите хора, да ги насърчават да споделят и да се изявяват.

Първата инициатива бе „Моята история между две Коледи“, в която участниците споделяха преживяна от тях случка, емоция, история с избрани изразни средства - текст, рисунка, песен, танц и видеоклип. Гласуването беше отворено за всички чрез онлайн харесвания, като отделно от публичното гласуване, творчески екип от ОМД също отличи изявени участници. Сред  най-интересните истории бе на Никола Гръцманов, който разказа как е преминал на колело цялото българско Черноморие за 6 дни, песента на Жанет – „Мари“ и много прекрасни художествени текстове и рисунки, пресъздаващи интересни моменти за младежите през отминаващата година.

Втората инициатива - „Коледна кутия на желанията“, бе насочена към по-малките ученици с цел да подкрепи предколедно желание, свързано с  израстването, личностното развитие или благородна кауза на най-младите хора в Русе. Екипът на Младежкия дом избра да подкрепи няколко желания, сред които това на Катерина Ушева, която не пожела нищо за себе си, а помоли за храна за животните, които са навън в студените дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари