Отворете очите си за тромбозата!

1
Безплатни прегледи в УМБАЛ "Канев" Русе
Безплатни прегледи в УМБАЛ "Канев" Русе

На 13 октомври се отбелязва Световния ден на тромбозата

Във връзка с това лекарите от Отделение Съдова хирургия на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни прегледи

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 13 октомври /вторник/, от 09:00 до 16.00 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница.

Световният ден на тромбозата започва да се отбелязва през 2014 година, а целта е да се даде повече гласност и яснота върху това доста често пренебрегвано състояние. Датата 13 октомври е избрана, защото това е рождената дата на Рудолф Вирхов, немски лекар, патолог и антрополог, който разработва концепцията за тромбозата.

Тази година мотото на кампанията е „Отворете очите си за тромбозата!“ Идеята е да обърнем внимание на знаците, симптомите и рисковите фактори на тромбозата.

Тромбозата може да се появи при всеки един от нас, но най-често ние не обръщаме внимание на симптомите, а те могат да доведат до много сериозни здравословни проблеми.

Слоганът на кампанията тази година е #EYESOPENTOTHROMBOSIS!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари