Отворено писмо до д-р Ахмед Доган

4
За какви права и свободи можем да говорим, когато феномена ти Пеевски налага цензура в национална медия?
За какви права и свободи можем да говорим, когато феномена ти Пеевски налага цензура в национална медия? Снимка: Ани Петрова / БНР

За какви права и свободи можем да говорим, когато феномена ти Пеевски налага цензура в национална медия?

Отворено писмо на проф. Людмил Георгиев до Ахмед Доган публикува Брод за България. :

Здравей, старче, производител на „феномени“!

Понеже знам, че не си в час с критическата философия на Имануел Кант, а предпочиташ онтологията и Марксовата интерпретация на Хегеловата диалектика, за да разбереш какво ще ти кажа може би ще ти се наложи да напънеш останалите си гънки в мозъка, припомняйки си поне лекциите на проф. д-р Иван Стефанов. Ако все още си в състояние, разбира се. Казваш, драги ми Ахмед, че въпросният Пеевски бил феномен. Това автоматически ме навежда на логичното предположение, че възприемаш себе си като ноумен. Иначе казано, ти се смяташ за чисто разсъдъчно понятие, дадено на разума a priori, докато протежето ти Пеевски е едно биологично проявление в опита a posteriori, което като феномен е конкретизация на твоята априорна идея за бъдещ председател на ДПС.

Дотук добре, но възниква фундаменталният въпрос – може ли проявлението на същността да бъде самата същност? Очевидно е, че не! А това означава, че и ти не си същност a priori, а само някаква конкретизация, проявление на една идея, която нито си разбрал, нито си в състояние някога да разбереш. С други думи, навлизайки вече в парадигмата на Бодрияр, и ти, и протежето ти Пеевски, сте всъщност само симулакруми, тоест копия без оригинали! Иначе казано, нито ти си ноумен, нито Пеевски е феномен – и двамата сте симулакруми, драги ми Ахмед, копия без оригинали, които, по предупрежденията на Бодрияр, ще напълнят западния свят. Трагедията на този западен свят е, че симулакрумите, копията без оригинали, ще се случат най-вече в т.нар. „политически елити“, тези, които ще определят начина на живот на европейските граждани. Ако дотук си схванал какво ти казвам, драги ми Ахмед, това е добре – ако не си, ще сведа изказа си на по-разбираем за теб език.

Мантрата, че начело с Пеевски ДПС щяла да стане светска партия, не е само абсурдна, тя е дълбоко измамна, лъжлива, уродлива – кога, драги ми Ахмед, ДПС е била религиозна партия? Ами нали толкова години сме пили заедно алкохол с цялото ръководство на ДПС, яли сме свински пържоли и вие, т.нар. „турци“ в партията сте се присмивали на изискванията на Корана? ДПС, драги ми Ахмед, винаги е била светска партия, българска национална партия, така че феномена няма какво да променя в тази посока!

Всъщност, драги ми Ахмед, най-голямото електорално признание на ДПС се случи през 2009 г., когато зам.-председател беше Касим Дал, а аз и много експерти – българи, турци, роми и т.н. бяхме част от неговия екип. Да ти припомня ли – 625 000 гласа, от които поне 200 000 на етнически българи и около 100 000 ромски гласа, без никакво купуване на избиратели! А като към това прибавя и около 60 000 невалидни бюлетини от тогавашните избиратели на ДПС, картината става ясна, драги ми Ахмед! Но ти, точно ти, най-вероятно под давлението на кукловодите ти от Държавна сигурност, решихте да сложите край на всичко това! И ти да ми говориш, че чрез феномена ти щяла да се разшири електоралната база на ДПС, това е пълна глупост, смешка, драги ми Ахмед!

Мога още да продължа, старче, но конкретният повод да ти пиша е днешната намеса на твоя феномен, който спрял интервюто на руската посланичка по Националното радио! Ало, старче, нали ужким ти си кръстил партията така – Движение за права и свободи? За какви права и свободи можем да говорим, когато феномена ти Пеевски налага цензура в национална медия? Не напомня ли това на цялата турска общност в България срамния „Възродителен процес“, когато тоталитарният режим налагаше цензура в медиите за трагедията на същите тези турци, наши съграждани, а ние, които се опитвахме да ви защитаваме, бяхме произведени като предатели? Ех, старче!…

И накрая, драги ми Ахмед, да те питам ти как се отнасяш към събарянето на Паметника на Съветската армия, а и въобще към крайно русофобската истерия на твоят феномен Пеевски? Преди време отстрани Лютви Местан, напомняйки му, че може да настъпи „руска мина“? Знаеш много добре, че феноменът ти ще настъпи не само руска мина, а „Кинжал“ ще се стовари върху главата му! Но ти, старче, ти къде ще се скриеш тогава? Казвам ти веднага – няма къде да се скриеш!

В заключение, драги ми Ахмед, каквито и приказки да се говорят симулакрумът Пеевски, за нас, старите ДПС-ари, е ясно, че той просто ти е отнел бизнеса, ти си в унизителното и жалко положение да му се молиш за твоето съществуване – каквото ти отпусне, това, но срещу твоята, старче, благословия да стане председател на ДПС! Мислех, че ти е останала поне капчица здрав разум, тъй като си наясно какво ще се случи със света, Европа и България в частност, след неминуемата победа на Русия и капитулацията на Украйна! Смятам, че янките няма да ви обърнат никакво внимание и няма да има къде да се спасите, вие, симулакрумите – ти, Пеевски, ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, и всички подобни „простоидиоти“! Да, ще има нов Народен съд, някои от вас ще ви затворят, които не сте успели да избягате, ще ви бъде национализирано цялото имущество (макар че твоето е при Пеевски), и т.н., и т.н., както знаеш от историята – твоят любимец Карл Маркс казваше, че тя, историята „се повтаря веднъж като фарс, втори път като трагедия“!

Това е положението, драги ми Ахмед, старче!

Твой БИВШ приятел, проф. Людмил Георгиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Пет,р
    И тоя и лоясалия боклук с пътен лист при трактора
  • 15
    1
    Точно и ясно
    Няма какво да добавя..Видов ден дебне всеки и от всякъде..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари