Отвлякоха и убиха детето на лихвар от Поморие

0
Отвлякоха и убиха детето на лихвар от Поморие
Снимка: Монитор

8-годишната дъщеря на известния лихвар от По­­морие Веселин Тодоров – Германеца беше отв­лечена в четвъртък вечерта и открита мъртва ден по-късно.

Основната версия, върху която работеха разследващите беше отвличане. След това тялото на детето беше намерено на тавана на къщата му. То вероятно е удушено с найлонова торба.  

Според неофициалната информация тъщата Свет­лана Димитрова и съпругата Северина на местния хотелиер Веселин Тошев, който дължал пари на таткото на Алекс, са замесени в престъплението. Все още не е ясно как се е стигнало до смъртта на детето. По-възрастната жена беше отведена късно следобед вчера с белезници.

Малката Александра не се прибрала след училище. Основната версия, по която работят разследващите, е, че детето е било похитено в училищния двор. Там по-късно полицаи откриха и гривната на първокласничката.

Първоначално се предполагаше, че детето е отвлечено с цел откуп и бащата обяви пред медиите, че е готов да плати 50 000 лева, ако получи информация къде е дъщеря му.

През деня Александра е била на училище, отишла е на театър, а след това – на занималня. Както правела всеки ден, преди да се прибере у дома, останала да поиграе в училищния двор, разказаха нейни съученици и техните родители.

След това следите й се губят. Детето живеело на 400 метра от школото и затова често се прибирало само. След като Александра не се върнала до полунощ, а телефонът й не отговарял, бащата подал сигнал в полицията.

Около 10 ч. преди обяд вчера въоръжени полицейски служители отцепиха улиците в черноморския град на 300 метра от морето и щурмуваха пететажния хотел „Лагун”, собственост на Веселин Тошев. Неговите съпруга и тъщата бяха заподозрени като участници в отвличането и убийството на Алекс.

Зрелищната акция продължи с часове пред очите на десетки любопитни поморийци. Претърсени са били хотелските стаи, пералното помещение. В една от стаите са намерени много изпушени цигари, съобщава ТВ7. Вратите на всички стаи в хотела, който часове наред беше под полицейска блокада, са разбити.

Разбиваха врати, нахлуха като по филмите, караха ни да лягаме по пода с насочените към нас оръжия”, разказва Жени Николова, туристка, настанена в „Лагун”.

След изчезването на  Александра полицията е претърсила и ромската махала на Поморие. Жители на квартала твърдят, че много хора са били привикани на разпит, като това предимно са били майки с малки деца.

След изчезването на детето бяха завардени всички изходи на морския град. Цяла нощ домът на семейството светеше в очакване на развръзка по случая, както и дали става дума за отвличане.

Вчера цял ден полицаи претърсваха багажниците на колите на изхода от морския град. По-късно в издирването на детето беше включено и куче. Дрешките му бяха в ръцете на полицаите, за да може овчарката да го надуши.

След като основно претърсили хотел “Лагун” в центъра на Поморие, част от полицейските екипи се преместили пред жилището на Тодорови. Униформените ограничили достъпа на външни хора до входа, където е апартаментът на родителите на Алекс. Рано сутринта съседи са видели как майката на детето Евелина се качва в патрулка. Очите й бяха подути от плач, казва жена от квартала.

Бащата на детето Веселин Тодоров е познат в Поморие като лихвар. “Преди даваше на бедните пари и хората чакаха пред вратата му”, разказа съседка на лихваря.

Тодоров стана популярен, след като през юли 2010 година беше арестуван заедно със свои хора, сред които бе и големият му син Методи, заради лихварство и изнудване.

По време на съдебните заседания тогава стана ясно, че освен космическите лихви, които начислявали, те отвличали жертвите си и ги подлагали на нечовешки изтезания. Сред методите, които се твърди, че е използвал, е трошене на зъби, раздиране на гърбовете на длъжниците с метална кука. Тодоров навремето бил рибар, после забогатял от лихварството и захванал новия бизнес.

За него се говори още, че имал заложна къща и че се занимава с покупко-продажба на недвижими имоти.

В биографията на Веселин Тодоров - Германеца обаче излизат зловещи неща от миналото. Преди 12 години той е ударил с личния си автомобил на пешеходна пътека пред Краставицата в Бургас жена и малко дете. След това има още едно ПТП, при което е помел няколко абитуриентки в Слънчев бряг. Тогава тежко ранена е била дъщерята на един от деканите в Колежа по туризъм в Бургас – доц. Христо Христов. Младата жена и до ден-днешен не може да се възстанови.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари