Отварят остров Света Анастасия за посетители

1
Ще дезинфекцират след всеки курс
Ще дезинфекцират след всеки курс Снимка: БГНЕС

Единственият обитаем български остров Света Анастасия отваря днес за най-нетърпеливите да го посетят, но при определени мерки за сигурност заради пандемията COVID 19.

Музеят на острова ще остане затворен, като достъпни за гостите ще бъдат само откритите пространства и църквата “Успение Богородично“.

На по-късен етап при определени ограничения ще отворят кафетерията и ресторанта, а пекарната ще работи на принципа на павилион като няма да се позволява влизането на повече от един клиент. Ресторантът ще функционира само в откритата си част с маси на разстояние от поне 2,5 метра. Когато хотелът отвори, той ще работи при спазване на строги хигиенни изисквания, информира БГНЕС.

Заради ситуацията с коронавируса всички достъпни места на острова са дезинфекцирани, това ще се прави и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна употреба, а носенето на предпазни маски ще е задължително за всички в закрити помещения.

В петък корабът “Анастасия” ще отплава за първия си курс в 10:00 часа от “Магазия 1”, като престоят на острова ще е 2 часа. За да се предотврати струпване на хора, катамаранът ще плава с ограничен капацитет на пасажерите и с препоръчителна дистанция от 2 метра един от друг. Носенето на маски от пасажерите в закрити помещения ще бъде задължително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари