Отварят креативен център в Бяла до края на месеца

0
Той се намира на централния площад в града, в реконструираната бивша ритуална зала
Той се намира на централния площад в града, в реконструираната бивша ритуална зала Снимка: Община Бяла

Той се намира на централния площад в града, в реконструираната бивша ритуална зала

Ново споделено работно пространство ще отвори врати в Бяла, Варненско. Новият креативен център (КРЕА Център) се намира на централния площад в града, в реконструираната бивша ритуална зала и разполага с конферентна зала, отворено пространство с 20 работни места, зала за срещи и четири оборудвани тематични ателиета: музикално, шевно, кино и фото ателие и лаборатория за създаване на прототипи, информира Националното радио.

КРЕА Център Бяла е част от международна мрежа споделени работни пространства, изградени в рамките на международен проект „КРЕАТИВНИ ЦЕНТРОВЕ/ Развитие на културата и творческите индустрии в Черноморския басейн“, който е финансиран от „Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014-2020“. Партньори на Община Бяла са Община Чекмекьой, Истанбул (Турция), Община Кавала (Гърция), Община Констанца (Румъния) и Център за бизнес развитие в Николаев (Украйна).

Повече подробности пред репортера на БНР Ваня Славова сподели Христина Келисакиева-връзки с обществеността и медиите:

Амбицията на екипа е да се превърне коуъркинг офиса в притегателно място за фрийлансъри, предприемачи от дигиталната сфера (програмисти, уеб разработчици, графични дизайнери, илюстратори и др.) и индивидуални специалисти с артистични професии. Навсякъде по света коуъркинг пространствата се стремят да създадат общност, контакти между потребителите за споделяне на идеи, креативност и производителност. Креа Център Бяла ще бъде място за среща на творци и предприемачи, за провеждане на обучения и конференции, за работа в споделена работна среда и обмяна на международен опит. По този начин ще се създаде сътрудничество, синергия и силна мрежа между креативни личности и бизнес. Обитателите на тези простраства стават общност. Това, наред с възможностите за бизнес и лични контакти , придава на споделеното работно пространство още повече атрактивност за хората без собствен офис. Нещо повече, новото споделено работно пространство на Бяла ще предоставя услугите си безплатно до края на 2023 година.

Креативният център ще започне работа с 60 потребители, които ще бъдат селектирани от всички получени кандидатури. За селекцията на потребителите е формиран комитет, който ще проведе интервюта с всички кандидати. Кандидатстването е онлайн, чрез попълване на електронен формуляр (https://bit.ly/crea-applicationform ). Формулярът следва да бъде придружен от портфолио на кандидата.

Всички одобрени потребители стават част от международна мрежа и освен коуъркинг офиса в Бяла могат безплатна да използват услугите на останалите офиси в Истанбул, Кавала и Констанца. Освен да използват споделения офис и всички налични технически средства, потребителите ще имат възможност да вземат участие редица събития и обучения по актуални теми.

Проектът „Креативни центрове“ ще допринесе за развитието на потенциала творческите индустрии в Черноморския регион. За малък град като Бяла това е уникална възможност да привлече творци от различни сфери, предоставяйки им възможност да съчетаят почивката на море с работа в приятна творчества атмосфера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари