Отцепникът от ИТН очаква структурата в Русе да му остане вярна

0
Оставаме заедно и защо да не се борим за глас в общинския съвет, заяви Светлин Стоянов
Оставаме заедно и защо да не се борим за глас в общинския съвет, заяви Светлин Стоянов Снимка: ИТН

Дано съвестта на колегите надделее, за да не ги заплюят хората

Това заяви отцепникът от ИТН Светлин Стоянов интервю за Марица

- Г-н Стоянов, защо сте целият в бяло с шевица върху ризата?

- Това е традиционна българска риза. Иначе съм в бяло, за да покажа чистите ми намерения към колегите от ИТН. Нямам нищо против тях, дори срещу Тошко Йорданов и Балабанов.

- И те какво ви отговориха?

- Прегръщаме се, ние сме в отлични отношения. Но аз не мога да гласувам с ГЕРБ и ДПС. Моите избиратели в Русе ми звъняха, че ако съм бил застанал с тях за оставката на Минчев, щели да дойдат и да ме извлекат от парламента.

- Очаквате ли изненади сред колегите от ИТН на вота утре, засега изглеждат железни срещу кабинета?

- Не мога да гадая. Надявам се съвестта им да надделее, особено след случилото се с Пламен Николов (бившият кандидат за премиер на Слави Трифонов- б.а. ) в четвъртък.

- Извинявам се за пропуска, но какво се случи?

- От протеста го гониха плюха, замеряха. Което аз няма как да одобря. Но всички колеги видяха как се отнесоха към тях хората, с които бяхме заедно на площадите.

- Очаквате ли постове, ако се стигне до нов кабинет „Петков“? И ще ви предложат ли място в листите от ПП, ако се стигне до избори?

- Лично с мен никой не е говорил. Не съм напуснал ИТН за постове. Ще ви кажа нещо, наесен, живот и здраве ставам дядо. Ако не съм в парламента, ще имам време за семейството. Нещо повече, ако има парламент - добре. Ако не – ще атакуваме общинските избори заедно със структурата в Русе, която аз съм създал. Тя беше спряна на предните кметски избори от решение на Слави, а имахме готов кандидат за кмет. Той обаче каза, че ще се явим на избори, само ако намерят кандидат за София. Такъв нямаше и не отидохме на избори. Подкрепихме Милков и той отвя ГЕРБ.

- Значи очаквате структурата в Русе да ви остане вярна?

- Да, виждате какво стана вече в Пловдив, Плевен, Враца с хората на ИТН. Те не искат да са с ГЕРБ и ДПС.

- Чувам, че в Благоевград минали директно към партията на Стефан Янев?

- И аз така чувам. А структурата в Русе е много силна, единствена победи на първите два избора, а на третите останахме трети, докато на национално ниво ИТН отиде пета сила. Оставаме заедно и защо да не се борим за глас в общинския съвет.

- Добре де, защо в онзи горещ понеделник сте тръгнали 11-12 депутати с Радостин Василев, а до националния стадион стигнахте петима?

- Нямам отговор, също чух такава бройка, аз не бях организатор. Отговорът е натиск върху колегите. Докторът Ивайло Христов трябваше да хване самолета от Варна в 14,00 часа и да ни подкрепи. Вместо това се озова в болница. Изкараха го оттам чак за гласуването срещу Никола Минчев.

- Намеквате, че не е бил толкова болен, а е искал да каже „пас“?

- Така мисля. Не искаше да бъде забъркван.

- А как прочутата Христинка Иванова тръгна от депутатския блок към вас, а се озова на брифинга на Тошко Йорданов?

- Не я познавам добре, тя контактуваше по плевенска линия с Радостин Василев. Предполагам, същата причина – натиск. Забелязахте ли репликата ѝ в края в прочутия запис с Радостин.

- Да, каза на Василев – „сега пък ти ме плашиш“?

- Точно. Означава, че някой я е плашил преди разговоря с Радостин Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Само да попитам
    На този политически бакалин,структурата не му ли би шута и майка му не беше ли активна гербаджийка?! Какви ги блещи сега?!
  • 15
    5
    бах ти глупаците
    За този никаквец беше ли чувал някой ...извън семейството му?Слави ги вкара в парламента ,захлебиха десетки хиляди ,купиха си лъскави костюми и се качиха на служебните мерцедеси.60 000 за няколко месеца.Ово е стандарт.Такава хранилка не е за изпускане.Но милия той....мислел за благото на народа.Нали никога вече няма и да помирише депутатско място...но пуста и орисия...
  • 14
    4
    18
    От всички най мразя ГРОБ, ама и тоз какъв е боклук
  • 0
    3
    До 2
    знаем те какъв си, жалко герберастко тролче слабоумно, не е нужно да се самоопределяш! ХАХАХАХАХАХАХ
  • 12
    2
    Георги
    БОКЛУК!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари