Отровното трио набира доброволци за наблюдение на изборите

0
”Щит за честни избори” - нужни са 15 хиляди души
”Щит за честни избори” - нужни са 15 хиляди души

”Щит за честни избори” - нужни са 15 хиляди души

Обединението „Отровното трио и гражданите“ стартира платформа за наблюдение върху изборния процес. Обявената цел е противодействие на измамите и манипулациите при броенето на бюлетините и купуването на гласове.

Организаторите на антиправителствените протести от лятото от т.нар. "Отровно трио", търсят 15 хиляди души, които да бъдат разпределени в изборните секции в страната, за да изградят "щит за честни избори".

Платформата, на която да се записват доброволците, е наречена https://mutrivan.com.

Наблюдателите ще трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите, а след това да получат заверено копие от протокола на съответната изборна секция.

После трябва да снимат копието и да го качат в специалното мобилно приложение.

Това на практика ще е преброителен щаб, който ще обработва резултатите, ще ги публикува в реално време и в рамките на "Мрежа за партньорство" с други извънпарламентарни сили резултатите ще бъдат разменяни и сравнявани.

Инициативата на "Отровното трио" дублира кампанията на "Демократична България" , която вече представи свое мобилно приложение за наблюдение на вота, наречено "Ти броиш!", което също търси доброволци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Всяка жена си мечтае за размер... който няма значение!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари