Отровното трио като марка и като партия – за някои фейсбук-вълнения

0
Разбира се, че трябва да се явят на избори като партия или движение. Ние сме парламентарна демокрация, няма друг начин за намеса и за корекция на властта. Иначе партиите ще си се явяват във всеки парламент, а някои като Триото само ще ораторстват на площада
Разбира се, че трябва да се явят на избори като партия или движение. Ние сме парламентарна демокрация, няма друг начин за намеса и за корекция на властта. Иначе партиите ще си се явяват във всеки парламент, а някои като Триото само ще ораторстват на площада Снимка: БГНЕС/архив

Из Фейса се разнесе новината, че адвокат Хаджигенов е регистрирал в патентното ведомство понятието „Отровното трио“ като словна марка. Хаджигенов, Бабикян и Минеков – трима постоянни оратори и организатори на протестите от лятото насам – с това име станаха известни

И сега някои се възмущават – как така ще осребряват понятието, затова ли бяха протестите и прочее, пише E-vestnik

Фейсбук прелива от повърхностни разсъждения. Как някой може да печели от марката „Отровното трио“ Нещо сладолед ли, вафла ли ще продават? Ракия? Или ще си направят верига от кафенета, или вестник, радиопредаване с това име?

Понятието „Отровно трио“ е измислено от Сашо Диков, употребено спонтанно в неговото предаване. Влиза в масова употреба и без тримата да го искат. Но след този протест идва момент, в който понятието може да бъде използвано като словна марка с най-различни приложения – и не от тримата, а от който поиска.

И е съвсем правилно адвокат като Хаджигенов да го регистрира, за да го опази от използване от други, с разни цели.

Това е съвсем естествено и който търси далавера, търси фантасмагории. Ако това понятие не се регистрира с предпазна цел, някой друг може да си регистрира „Отровното трио“ като марка и да тормози тримата. Например веднага ще предяви претенции за името на групата във Фейсбук. Може някой да регистрира движение или сдружение с това име и др. Да започне дела, че марката е негова, да не му я използват и т. н.

Други вълнения се вихрят около това, че Триото щяло да участва в избори, можело да направят партия. Е, и? Нещо лошо ли е това?

Разбира се, че трябва да се явят на избори като партия или движение. Ние сме парламентарна демокрация, няма друг начин за намеса и за корекция на властта. Иначе партиите ще си се явяват във всеки парламент, а някои като Триото само ще ораторстват на площада.

Не може да управляват или да вземат властта някакви улични комитети и оратори. Това е наивна идея, каквато се развиваше и през 2013 г.

А който не харесва Отровното трио – има достатъчно партии за участие в тези избори, нека си гласуват за избраната. Вместо да сипят възмущение, че някой щял да се явява на избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари