Отровиха домашно куче с антифриз

0
Вече почти седмица лекарите се борят за живота на Спайк
Вече почти седмица лекарите се борят за живота на Спайк

Вече почти седмица лекарите се борят за живота на Спайк

Кучето е с тежки бъбречни увреждания след отравяне с антифриз. Семейството на Лилия се е грижило за две кученца – Спайк и Лиза. Докато миналия четвъртък неизвестен им подхвърлил месо, напоено с отровата.

„На другия ден, в петък, едното кученце почина, другото заведохме във Варна на лечение. И така, вече шести ден се надяваме просто да пребори, да остане при нас. Това е човек, който просто няма сърце, няма душа. Защото реално те не убиват само самото животно, те разбиват психиката и на семейството. Моите две деца са с разбита психика в момента“, разказа Лилия Митева, цитирана от Телевизия Шумен.

Сега Лилия се моли за чудо. А неотлъчно до Спайк са лекарите, които не спират да се борят за живота му. И да се питат какво води до такава жестокост.

„Колко много мъка носи за едно семейство. Сега, точно преди празниците, повечето хора търсят подаръци, а това семейство се моли животинчето им да оцелее. За да си ветеринарен лекар трябва да си носител на хуманност и любов към всяко живо същество“, каза д-р Мария Петкова – ветеринарен лекар.

„Потомствен ветеринарен лекар съм. Майка ми, баща ми, сестра ми също са ветеринарни лекари. Имаме и наши домашни любимци и съм закърмен с тази професия“, каза д-р Милен Джамбазов – ветеринарен лекар.

„Най-хубавото в нашата професия е да виждаме усмихнати клиенти, доволни пациенти“, сподели д-р Мария Петкова.

На професионалния си празник д-р Петкова и д-р Джамбазов си пожелават хората да бъдат по-добри и по-състрадателни към животните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    до 1
    По твоята логика, аз понеже вече издивявам, като видя някой автомобил паркиран върху тротоара, да взема да паля автомобили наред. Всещност ето идея. Що не кажеш какъв е рег. номер на твоя?
  • -5
    1
    Spermaman
    Веднага отговарям какво носи тази жестокост. Носят я фашкийте размазани навсякъде, по тротроари, около дървета, полянки, паркове и т.н. Човек вечно трябва да гледа детето си в ръцете и краката. Непрестанния лай и вой който се носи из блока е бонус към фашкиите навън. Евал съм си и мастийте, толкова фашкии няма и в най-пропадналата африканска дупка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари