Отпуснаха 1 милион лева за нов център за подкрепа в Русе

0
Центърът ще бъде с капацитет от 30 места
Центърът ще бъде с капацитет от 30 места

Център за подкрепа в Русе ще предлага професионална грижа за хора с увреждания.

Община Русе е една от шестте в страната, която е разработила и защитила проектно предложение за предоставяне на качествена грижа за хора с тежки увреждания и подкрепа на семействата им, съобщиха от кметството.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014-2020" е в размер на 1 милион лева, а днес кметът на Русе Пламен Стоилов е подписал договора за финансиране на проекта, чиято продължителност е 27 месеца.

Центърът за комплексно обслужване на хора с увреждания ще предлага специализирани услуги за подкрепа на потребителите и близките, които полагат грижи за тях. Той ще осигурява иновативни услуги от различен тип - почасови, мобилни, дневна грижа и заместваща грижа с 24-часово обгрижване. В екипа ще бъдат включени медицинска сестра, рехабилитатор, кинезитерапевт, ерготерапевт, социален работник, сътрудници.

Центърът е с капацитет от 30 места. Предвидено е закупуването и на два специализирани автомобила. С единия ще се транспортират хора с тежки увреждания от жилищата им до Центъра и обратно, а с втория ще се извършват мобилни услуги по домовете на потребителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари