Отпускат над 3 000 000 лева за лаптопи и софтуер в училищата

0
Правителството одобри допълнителни трансфери от 3 668 544 лв. за развитие на образованието
Правителството одобри допълнителни трансфери от 3 668 544 лв. за развитие на образованието

Правителството одобри допълнителни трансфери от 3 668 544 лв. за развитие на образованието

Правителството одобри допълнителни трансфери от 3 668 544 лв. за финансово осигуряване на дейности по две национални програми за развитие на образованието.

Основните средства са по „Национална програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование”. 3 010 500 лв. са за техническо обезпечаване на учебния процес - за закупуване на дисплеи или лаптопи за 291 училища.

170 603 лв. се отпускат за внедряване на софтуер за професионално обучение на 32 общински училища. За изграждане или доизграждане на WiFi мрежи в 64 общински училища се предоставят 457 441 лв.

По националната програма „Учебници, учебни комплекти и учебни помагала” се отпускат 30 000 лева за изготвяне на учебно помагало по български език за прогимназиален етап за ученици, търсещи или получили закрила и мигранти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари