Осигуриха пари за безплатни учебници за всички ученици

2
Досега такива получаваха само учениците от I до VII клас
Досега такива получаваха само учениците от I до VII клас

Досега такива получаваха само учениците от I до VII клас

Осигурени са средствата, с които правителството гарантира безплатните учебници за всички ученици и деца в детските градини. Това стана ясно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с ръководството на Асоциация „Българска книга“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В разговора участва и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Кабинетът ще отпусне допълнителни 93 млн. лв. за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до ХII клас в общинските детски градини и училища за 2024 година. За първи път безплатни учебници се осигуряват и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива получаваха учениците от I до VII клас. Така за следващата учебна година безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети ще получат всички ученици от I до XII клас.

Средствата за учебници за държавните училища са осигурени по бюджетите на съответните министерства.

По-рано днес премиерът акад. Николай Денков и създателят на глобалното изследване PISA д-р Андреас Шлайхер обсъдиха на среща в Министерския съвет пропуските в образователната система в България, довели до тревожните данни от международното изследване PISA в края на 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Даскале, свери си часовника!
    По съвременните учебници, никога не сме били в робство.
  • -1
    1
    даскал
    PISA ще печата учебниците за да се изкачим по нагоре - УЖАС ще пишат,че евроатлантиците са ни освободили от османското робство
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари