Отпадна предложението 24 май да е национален празник

0
Решението на комисията за промени в конституцията бе взето с единодушие
Решението на комисията за промени в конституцията бе взето с единодушие Снимка: БГНЕС

Решението на комисията за промени в конституцията бе взето с единодушие

Единодушно комисията за промени в конституцията отмени текста, в който се казваше, че националният празник е 24 май. За отпадането му от основния закон гласуваха всички 8 присъстващи на заседанието, информира 24 часа.

За подобен развой на предложението се знае още от септември, но сега то вече беше гласувано от комисията.

Тя ще продължи своята работа утре в 10:00 часа, когато отново ще се върне на въпросите, свързани със служебното правителство, служебния премиер и регулаторните органи.

Преди това депутатите приеха текста за индивидуалната конституционна жалба. Чрез нея ще се даде право на всеки съд да сезира КС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -14
    3
    Съпротивата
    на русоидната сган е отвратителна. Забравиха за българите и България тая русоидна сган, за да мисли единствено за руските интереси и пропаганда! Изривай в мръсния канал!
  • 2
    2
    Всъщност
    Едно от малкото разумни решение. 24 май е великолепна дата и празник, но какво всъщност се е случило баш пък на 24 май? Всяка нация гради устоите си на фундаменти с историческо значение. В противен случай, малко се получава като да правим високо строителство върху, льосова почва. Не бе, става, ама трае кратко.
  • 14
    1
    ptica
    Т е чесане на езици, никаква работа и 7000 лева заплата, а за нас ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари